Kutyaszánnal jár a debreceni egyetemista

Nagy feltűnést keltett a Debreceni Egyetemen tanuló külföldi hallgató, Magal Deutsch, aki kutyaszánjával járja a Nagyerdőt és környékét – írja az egyetem saját oldala, az unideb.hu. Jó neki.

Az elmúlt napokban, főleg az ország keleti régiójában sikerült olyannyira téliesre fordulnia az időjárásnak, hogy Magal bátran hódolhatott kedvenc szenvedélyének, természetesen közösen kedvenc kutyájával, Snow-val, a két éves alaszkai malamuttal.

Hihetetlen, mekkora érdeklődés övezte azt, ami számomra nem nagy újdonság. Mindössze annyi történt, hogy csaptam egy kört kora reggel a szánommal és Snow-val az egyetem körül.

Szeretném, ha idővel – az egyetem közreműködésével – a kutyasportok népszerűsége növekedne. Akár választható sportként is szerepelhetne a testnevelési lehetőségek között, hisz a hallgatók körében is sokaknak van kutyájuk, biztos lenne igény a kezdeményezésre. Kutya-agility, kutyaszánozás, vagy az úgynevezett bikejöring, a kutyás terepkerékpározás mind olyan tevékenységek, amelyek mind a kedvenc, mind pedig a gazdik erőnlétét fejlesztik. És még mókásak is” – summázta Magal az elmúlt napok és a kutyasportokból származó élményeit, tapasztalatait.

Magal és kutyája annyira lenyűgözte a magyarokat, hogy számos televízió és hírportál beszámolt róluk. Tallán azért, mert a képekről sugárzik a közös élmény varázsa.

 

Talán nem is tudunk róla, de hazánkban is sokan hódolnak hasonló kutyás sportoknak:

A legjobb magyar kutyafogathajtó

Magyar lány küzd, hogy kijusson az 5 napos szánhúzó expedícióra

Az első magyar, aki ott lesz a világ legnagyobb szánhúzó versenyén

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: unideb.hu. DEHDK PR-és Sajtóiroda
Kezdő fotó: haon.hu, Matey István
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...