Saját KB bal
Saját KB jobb

A férfi minden nap a mínusz hatvan fokkal néz szembe, hogy megsétáltassa a menhelyi kutyákat

Az észak-kanadai város, Iqaluit lakói valóban tisztában vannak vele, mit jelent a hideg kifejezés. Az elenyésző napsütés mellett a jeges szél hatására mínusz negyven – hatvan fokig is hűlhet a levegő. Így, amikor elérkezik a menhelyi kutyák séta ideje, nem tolonganak a jelentkezők. Francois Ouellette kivételével.

Az évnek ennek a szakában az önkéntesek már nincsenek itt, és a kutyáknak nagyon hiányzik a mozgás. Ilyenkor még inkább szeretnek kimenni kicsit kinyújtóztatni maguknak” – meséli Ouellette, aki egyébként a helyi iskola igazgatója, de legnagyobb szenvedélye a gazdátlan kutyák segítése.

A legtöbb állat valamilyen szánhúzó keverék magas munkabírással és energia szinttel, így számukra különösen nehéz az állandó bezártság.

Van, hogy az erősen felfokozott kutyák közül 8-10 állatot is kivisz egyszerre a férfi: ekkor már csak futólépésben tudja követni az iramot.

Ilyen hidegben számos biztonsági előkészületet kell megtennie Oullette-nek, hogy ne szenvedjen fagyási sérüléseket. Védőszemüveg és maszk nélkül vagy egy szabadon hagyott bőrfelülettel még pár perc is veszélyes lehet odakint.

Speciális cipőt is készíttetett magának, amelynek talpa szögekkel van kiverve, hiszen a husky-mixek előszeretettel hódolnak húzási szenvedélyüknek.

A hideget félretéve Oullette imádja ezeket a kutyákat, és mindent megtesz értük, hogy kicsit jobban érezzék magukat.

 

Mások így segítenek a menhelyi kutyákon:

Ismerd meg Sally-t, a 97 éves kutyasétáltatót

Nem hagyta, hogy a menhelyen egyedül ébredjen a műtött kutya

Gyerekek olvasnak a menhelyi kutyáknak

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: The Dodo
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...