Csizmát kapott a fűallergiás kutya, most már futkoshat

Egy kutya számára lételem, hogy időnként jól kifutkározhassa magát a puha füvön, ám Bluey, a weimari vizsla számára egyúttal ez kínzás is volt: mancsát erősen irritálta a friss zöld.

Kutya élete lehet annak a kutyának, aki allergiás a fűre, márpedig ha ritkán is, de akad ilyen sanyarú sorsú eb. Itt van például Bluey, a nyolc éves weimari vizsla, aki valahányszor kijutott a szabadba, utána órákon át kénytelen volt nyalogatni a sajgó, gyulladt mancsait. Az állatorvosokat is zavarba ejtette a ritka allergia, főképp azért, mert nem igazán tudtak mit kezdeni vele.

Gazdája, Julie Farr azonban hosszas kísérletezés után megoldotta a problémát. A 38 éves nyugat-walesi, pembrokeshire-i nő eleinte reklámszatyrokkal próbálta bebugyolálni Bluey lábát, de rá kellett jönnie, hogy nem túl praktikus viselet. Aztán egyszercsak ráakadt egy amerikai cégre, amelyik kifejezetten kutyák számára készít lábbeliket. „Eleinte nem volt lenyűgözve tőle, úgy közlekedett, mint valami bohóc, de most már boldogan viseli a csizmákat. Fantasztikus érzés látni, hogy már gond nélkül tud futni!” – lelkendezett a gazdi.

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: ma.hu
Fotó: Caters
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...