Magyar lány küzd, hogy kijusson az 5 napos szánhúzó expedícióra

300 kilométer jeges pusztaság. Több mint 100 magasan képzett szánhúzó kutya. És egy csoport hétköznapi ember: ez a Fjällräven Polar expedíció. 5 napos csodálatos kalandtúra, ahova országonként egy ember juthat ki. Magyarországon Zaja Kitti kérte a segítségünket: egyelőre még 5-ösön dübörög a fűtés a szobájában, de bármilyen meleget hajlandó elcserélni erre a pár nap jeges csodakutyázásra.

Mennyire vagy megszállott?

24 éve van valami az életemben, ami majdnem mindennél többet jelent számomra. Ezek pedig a kutyáim. Az állatok iránti szeretetet anyukámnak köszönhetem, aki 27 éve sikeres husky tenyésztő. Kutyák között nevelkedtem, beléjük kapaszkodva tanultam meg járni. Nővéremmel rendszeresen megterveztük, hogy majd a kutyaólban fogunk aludni éjszaka.

Hogy jutott eszedbe ez a nem hétköznapi kaland?

Én 4 éve élek külföldön, a kutyáimtól, szeretteimtől távol és az elmúlt fél évben megváltozott bennem valami. Eldöntöttem, hogy hazaköltözöm, és keresni fogom a kalandokat, a kihívásokat. Volt szerencsém Balogh Ottóval beszélni a verseny elindulása óta, aki nagyon inspiráló személy számomra. Hideg és kutya allergiája ellenére is, megvalósítja a gyerekkori álmát, és elindul az Iditarodon. Elmondta, hogy egy jóbarátja aki Los Angelesből jelentkezett 1-2 évvel ezelőtt erre az 5 napos túrára, azóta Alaszkában él, és szánhúzó túrákat szervez. Vele is sikerült felvennem a kapcsolatot elmondta, hogy ez az öt nap elég volt arra, hogy átértékelje az életét és változtasson.

Mit jelentene ez a lehetőség?

A Fjållråven Polar egy szervezett szánhúzó túra, ahova országonként 1-1 ember juthat ki a szavazatok alapján. A korábbi videókból és interjúkból kiindulva, valószínűleg életem legcsodálatosabb 5 napja lehetne ez, ha én lennék az a szerencsés, aki kijuthat.

Balog Ottó, az első magyar, aki sikeres kvalifikáció után ott lesz az alaszkai Iditarod versenyen, szintén támogatja Kitti törekvését.

Ha te is hozzájárulnál, hogy Kitti megszerezze élete legfagyosabb de egyben legszívmelengetőbb kalandját, akkor ezen az oldalon tudod leadni a szavazatodat.

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...