Saját KB bal
Saját KB jobb

Nagy Kutyahoroszkóp

Felmerülhet a kérdés, mennyire lehet párhuzamot vonni az emberek és kutyák asztrológiai összefüggéseit tekintve, van-e egyáltalán értelme a kutyák horoszkópját vizsgálni? Talán nem is kell erre magyarázatot adni, hiszen ahogy az embereknél, úgy az állatoknál is, kiváltképp az emberi érzelmeket egyre inkább követő és megértő kutyáknál egyfajta önigazolást lehet felfedezni a horoszkóp segítségévél. Lássuk hát, a különböző csillagjegyben született kutyákat milyen tulajdonságok jellemzik a Kutyahoroszkóp szerint. 


Amennyiben tudod, hogy kutyád pontosan mikor született, úgy az alábbi horoszkóp alapján meg tudod nézni, hogy milyen tulajdonságokkal ruházzák fel kedvencedet a csillagok!


Mérleg (szept. 23 – okt. 22)

Egy Mérleg kutya nagyon ragaszkodó, nehezen tűri a magányt, eleped a gazdája után, állandóan szüksége van két- és négylábú társaságra. Nagyon finom lelkű és érzékeny, nem szabad kiabálni vele. Rendkívül bájos, szeretetteljes, alkalmazkodó, így szinte elképzelhetetlen, hogy haragudjon rá a gazdi. Egy Mérleg kutya igazán intelligens: megérti a szép szót. Néha azonban makacs tud lenni, van, hogy csak egy ínycsiklandozó jutalomfalat tudja megbékíteni.

Skorpió (okt. 23 – nov. 21)

A Skorpió kutyus a szenvedély jegyében született. Tele van életerővel, lobbanékony és heves. Meg kell tanítani az önfegyelemre. A kutyaiskola neki való, mert kihívásnak él meg minden feladatot. Féltékeny és érzékeny, nehezen viseli a szidalmazást, ha pedig nem alussza ki magát, ingerlékennyé válik. Az ösztönei nagyon erősen működnek, ha tüzel, nincs kerítés, ami akadály lehet számára. Ez pedig rengeteg veszélyt jelenthet rá nézve. Meg kell tenni a kellő óvintézkedéseket.

Nyilas (nov. 22. – dec. 21)

A Nyilas kutyus kölyökkorában hebrencsnek, hiperaktívnak, kiszámíthatatlannak tűnhet, de idővel lecsillapodik, megizmosodik és határozottá válik. Kellő foglalkozás hiányában látványosan unatkozik és megpróbálja csínytevésekkel magára vonni a figyelmet. Mindenhova felugrik, átrendezi a lakást, amivel gazdijának bosszúságot okozhat. Egy Nyilas kutyusnak hatalmas mozgástérre van szüksége. Ha nem egy farmon él, akkor még egy kert sem elég tág neki. Minden nap igényli a sétát. Ez pedig simán lehet több kilométer.

Bak (dec. 22. – jan. 20)

A Bak jegyben született kutya gondolkodás nélkül szót fogad, és feltétel nélkül hűséges. Ezek a tulajdonságai maximálisan megbízhatóvá teszik őt. Emiatt munkakutyának is alkalmas lehet. A rendszeresség, a praktikus kényelem és a megszokások megszállottja, nehéz vele megszerettetni egy új környezetet, vagy akár csak egy új bútordarabot. Idegenekkel gyakran bizalmatlan. De, ha sikerül elnyerni a tetszését, akkor készséges és hűséges társ lesz.

Ikrek (máj. 21. –jún. 21.)

Egy Ikrek kutya mindig vidámságot hoz a gazdi életébe. Szívesen bohóckodik, minden pillanatban igényli a figyelmet. Imád játszani, visszahozza a labdát, gumicsontot, papucsot vagy akár az újságot. És mivel az Ikrek levegő jegy, rengeteget kell a szabadban mozognia. Főleg akkor, ha nincs kert. A gazdának tudnia kell, hogy kutyusa rosszul viseli a bezártságot.

Rák (jún. 22. – júl. 22.)

Egy Rák kutya érzékeny, készséges és türelmes, de szeret a középpontban lenni. Nagyon határozott tud lenni, ha éppen nem sértődött meg a kis lelke valamin. Szereti az otthonát, fontos számára, hogy legyen saját, kényelemes, meleg fekhelye. A Rák kutya imádja a gyerekeket. Hihetetlen, hogy milyen figyelmes és óvatos tud lenni kisgyermek közelében. Különösen a nőstények családcentrikusak.

Oroszlán (júl. 23. –aug. 23.)

Az Oroszlán igazi vezéregyéniség: nem szereti, ha valaki dirigál neki. Elengedhetetlen, hogy a falkavezér a gazdája legyen, ezért a posztért azonban komolyan meg kell dolgoznia az embernek. Ha rendben van a hierarchia, akkor az Oroszlán szülött kutya békés, együttműködő. Rengeteg térre és mozgásra van szüksége. A gazdi dicséretét is szomjazzák, jobban imádják, mint a jutalomfalatot.

Szűz (aug. 24. – szept. 22)

Egy Szűz kutyus rendkívül fegyelmezett. Nem kell erőteljesen rászólni, egészen kis jelekből is érti, hogy a gazdája mit akar. Remek munkakutya, tanulékony, okos, pontos, precíz és megbízható. A kutyaiskola büszkesége. Nem lehet kihozni a sodrából. Emellett csodálatos társ. Imádnivalóan hűséges. Ragaszkodó, sőt egygazdás kutya, haláláig szolgálja szeretett gazdáját.

Vízöntő (jan. 21. – febr. 19. )

Egy Vízöntő kutyus szeret bohóckodni és a rivaldafényben tetszelegni. Imádja a szabadságot, pórázon vezetve már-már boldogtalan. Ha elegendő mozgásteret biztosítunk számára, jól tartható lakásban is. Nem okoz felfordulást, bár hihetetlenül kíváncsi, és egy igazi kis Sherlock Holmes, szeret mindent kikutatni és mindennek utánajárni. Könnyen és szívesen tanul, de ha nincs hozzá kedve, borzasztóan önfejű tud lenni.

Halak (febr. 20. – márc. 20)

Kedves és bájos teremtmény. Egy tipikus Halak-kutyus mindenkinek próbál a kedvében járni. Nagyon aktív és játékos, imádja a vizet. Olykor kiszámíthatatlan is tud lenni: egyszer engedelmes, máskor makacs, túláradó vagy zárkózott. Ahogy feltétel és korlát nélkül adja gazdija számára a figyelmet, pont annyira igényli is. Sok törődésre, simogatásra van szüksége az egészsége megőrzéséhez.

Kos (márc. 21 – ápr. 20)

A Kos egy igazi vezető, nehéz őt fegyelmezni. Szabadságvágyát nem könnyű korlátok, vagy akár kerítések közé szorítani. Hajlamos az önzésre, önfejű, hihetetlenül energikus és szinte kifáraszthatatlan. Veszélyérzete elég alacsony, vakmerősége miatt gyakran érhetik balesetek, a gazdijának fokozottan kell figyelni rá. Érdemes kutyasuliba íratni, hogy megtanulja, hogyan működjön együtt a gazdájával, így a szövetségük elszakíthatatlan lesz.

Bika (ápr. 21. – máj. 20)

Lojális, hűséges, csendes. Imádja a kényeztetés minden formáját. Az aktív mozgás, a heveskedés nem az erőssége. Általában erős testalkatú, izmos és formás, azonban hízásra is hajlamos. Könnyen kezelhető, nevelhető, ehhez azonban nagy türelemre, nógatásra és jutalomfalatkákra van szükség. Kiváló segítőkutya válhat belőle és remek játszótársa lehet a gyerekeknek.  Néha megmakacsolja magát és olyankor mindent elenged a füle mellett.

Forrás: goodiebox.hu

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...