Saját KB bal
Saját KB jobb

Újabb kutyafuttatót adtak át Nyíregyházán

A Széna téren avattak új területet, ahol biztonságos, modern környezetben futkározhatnak a környéken a négylábúak. Ezzel már négy kutyafuttató várja Nyíregyháza állatbarátait és kedvenceiket. Kutyák szaladgálnak vidáman Nyíregyháza legújabb kutyafuttatójában, a Széna téren. A területet a város önkormányzata alakíttatta ki több, mint 7 millió forintos saját forrásból. A fejlesztéssel négyre növekedett a Nyíregyházán található zárt kutyafuttatók száma – írja a Nyíregyháza.hu portál.

Jászai Menyhért, Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármestere elmondta, a városlakók nyugalma szempontjából nagyon fontos az, hogy olyan elkerített területen tudják a gazdik kedvenceiket sétáltatni, ahol a többi városlakót nem zavarják. Hozzátette, nagyon fontos az, hogy mindenki szeretné biztonságban igénybe venni a közterületeinket, s ezt meg tudjuk tenni úgy, egymás mellett, hogy egymást ne veszélyeztessük.

Andó Károly, önkormányzati képviselő elmondta, az igényt a társadalom szülte. Kifejtette, az ember barátja a kutya, az őskortól élnek együtt. Hozzátette, most egy kicsit a lakótelepre szorultak az emberek, illetve a munkahelyek környékére, de a kutya az maradt. A képviselő elmondta, nagyszerű lehetőség, hogy egy kutyafuttatót készíttettek, hiszen nagyon sok embernek van kutyája.

Az ebek nem szökhetnek ki a futtatóból, hiszen acélháló kerítés és beton szegély lábazat gondoskodik a biztonságukról, így gödröt sem tudnak kaparni. A terület 462 négyzetméterét gyeppel terítették, az eddig ott élő növényeket meghagyták, melléjük lombhullató fákból 10-et ültettek a munkások azért, hogy komfortos, nyáron pedig árnyékos környezet fogadja az állattartókat és kedvenceiket. Négy kerti padot, hat hulladékgyűjtő szelencét és 12 kutya akadálypályát is beépítettek a területre.

A Széna téri kutyafuttatót birtokukba vették a gazdik és kedvenceik, így a kutyások kulturált, méltó körülmények között foglalkozhatnak kedvenceikkel.

Forrás: nyíregyháza.hu
Fotók: Szarka Lajos

 

Kutyafuttatók az ország területén

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...