Elköltöztek, a lommal együtt a kutyát is ott hagyták

Egy detroit-i család elköltözött, és pár dolgot, amit nem akartak magukkal vinni – a ház előtt az utcán hagyták: matracot, szekrényt, kutyát. Egy kerek hónapig várt hűségesen és türelmesen a kutya gazdáira a ház előtt, mikor végre segített rajta valaki. 

Dustin Oliver, a Detroit Youth & Dog Rescue szervezet alapítója bejelentést kapott az egyik szomszédtól, aki etette a szegény volt kedvencet a család elköltözése óta. Azt mondta, már számos állatvédő szervezettel felvette a kapcsolatot, de senki nem jött az elhagyott kutyáért.

Dustin, aki 20 perc múlva ott volt a helyszínen, azonnal meglátta a kidobott pit bullt, amint a család szintén kidobott matracán feküdt, és várta vissza az „embereit”.

„Pontosan olyan hű volt, amilyenek a kutyák mindig. A család régi matraca lehetett, amin feküdt. Valószínűleg még az illatukat is megőrizte.” – mondta Dustin.

Újra a közösségi média hatása érvényesült: amint Dustin posztolta az azóta nagyon is elhíresült fotót, emberek tömegei kezdtek el érdeklődni a kutya iránt. Javasolták az állatvédőnek, hogy nevezze a kutyát Boo-nak, mivel az oldalán lévő foltok szerintük ezt a szót adják ki.

De volt egy kis gond: a kutya ugyan kapott új nevet, de a régi, gazdi-matracot csak egyféleképpen volt hajlandó elhagyni: amint megközelítette valaki, elszaladt. Meg kellett volna értenie: családja nem jön vissza többet, de a kutyák – mint tudjuk – nem így működnek (sajnos vagy szerencsére, ki ki döntse el maga). Újra kellett tanulnia a bizalmat más emberek felé. Így Dustin hajnali 1-ig a kutyával maradt, a földön ülve, beszélt hozzá, csak annyi időre ment el mellőle, amíg mindkettőjüknek hozott egy kis ennivalót.

10 óra együttlét után Dustin elment, de másnap visszatért, és Boo végre megengedte, hogy pórázt tegyen rá. Sikerült elvinni állatorvoshoz, ahol az orvosok szív-férgességet diagnosztizáltak az elhagyott kutyánál. De mindemellett Boo elkezdett kinyílni, és viselkedése alapján viszonylag jó fizikai és mentális kondícióban volt.

„Egyszerűen fantasztikus: Boo megbocsátó, szeretetteljes, törődő, nem vesztette el a bizalmát. Egyszerre az egész szerethető személyisége a felszínre került.” – mondta Dustin.

Megkezdte az ideiglenes befogadó kiválasztását, amiből volt bőven: amíg Dustin ellátta a kutyát, addig az internetre feltöltött fotó több mint 23,000 reakciót gyűjtött be, és 3,600 megosztást kapott. Az ideiglenes befogadók sorban álltak Boo-ért, Dustin ezért azt kötötte ki elsőnek a kiválasztáskor, hogy a közelében szeretné tudni ezt a különleges, hű barátot.

 

 

Ezeket is figyelmedbe ajánljuk:

Nem volt hajlandó elhagyni helyét a kóbor kutya

A kenneltartás súlyos viselkedési zavarokhoz vezethet

Kutyaketrecbe zárják a népszerű humoristát

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Huffington Post
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...