Megvan a vasárnapi olaszországi földrengés legszerencsésebb túlélője!

Hétfő este a mentőcsapatok még túlélők után kutattak Norcia otthonainak romjai alatt, nem messze a földrengés epicentrumától, ahol vasárnap 6,6 erősségű rengés rázta meg a várost. Kereső kutyájuk egy bizonyos helyre vezette őket, és élénken jelzett: ekkor találták meg a kutyát, akinek csak az élettelen mancsai lógtak ki a romok alól – és az orra egy része, így maradhatott életben. 

Nem tudni pontosan, a szerencsés túlélő mennyi ideig volt szinte élve eltemetve, de hosszú órákig biztosan, így valóban mondhatjuk: a másik kutyának köszönheti életét. A mentésről drámai videó is készült, ahogy a kutyát szép lassan sikerült kiszabadítani.

Csodák csodájára, a szerencsés eben nem látszott, hogy komoly baja lenne, nem sokkal később már képes volt saját lábán megállni. Megmentői után az Ulysses nevet kapta a médiában is híressé vált „csodakutya”. Bár Ulyssesben nem volt mikrochip, a hatóságok biztosak benne, hogy megtalálják egymást gazdáival.

A tűzoltók és a mentő kutyák csapatai azóta is kutatnak a romok alatt ragadt túlélők után, de sem sérültre, sem áldozatra nem akadtak azóta. Az erősséghez képest csodaszámba megy, hogy mindössze tíz ember sérült meg, és halálos áldozatot nem követelt a katasztrófa.

 

 

További megható és igaz történetek:

Elütötték, majd elaltatták. Mindkettőt túlélte!

Elaltatták a szeptember 11-i terrortámadás utolsó ismert négylábú túlélőjét

Élő adásban mászott elő a hölgy kutyája a tornádó törmeléke alól

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: The Dodo
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...