Fésűvel fejbe vághatta a kutyakozmetikus, a kutya belehalt

Egyelőre még csak a közösségi híresztelés alapján hallható, hogy egy ütés végzett a 6 éves yorkshire terrierrel, aki a Mexi névre hallgatott. A tatabányai kutyakozmetikus megítélése kétes, többen a védelmére keltek, de még többen súlyosabb tapasztalatokról számoltak be.

A Tatabányán dolgozó kutyakozmetikus 20 éves munkatapasztalattal rendelkezik, szomszédai szerint egyedül szeretett dolgozni, a gazdákat nem engedte be, mert „zavarták a munkában”, csak egy időpontot adott, mikorra jöjjenek a kutyáért – írja a kemma.hu.

A kutyakozmetika profi szakma, ami nem csak a szőr ápolásához, fazonírozásához szükséges hozzáértést igényli, hanem megköveteli, hogy a kozmetikus képes legyen kezelni a kutya adott viselkedését, ismerje a fajták habitusát, és meg tudjon oldani váratlan helyzeteket is mindenfajta agresszió nélkül. A kutyák nem mindegyike élvezi a szépülés folyamatát, de mivel szőrük karbantartása nem csupán esztétikai, hanem elsősorban egészségügyi kérdés, így elengedhetetlen a kozmetikus széleskörű tudása.

 

Az E.G.A. – European Grooming Association / Európai Kutyakozmetikus Egyesület – azzal a céllal jött létre, hogy az európai tagszervezetein keresztül támogassa, fejlessze a kutyakozmetikus szakmát és felügyelje a versenyeket.
A MKKOE – Magyar KutyaKozmetikusok Országos Egyesülete szervezésében tavaly magyar csapat is részt vett a 7. Kutyakozmetikus Csapat Világbajnokságon.

Kerestük az egyesületet, de érthető okokból a nyomozás lezárulásáig nem kommentálják a történteket.

A tatabányai rendőrkapitányság állatkínzás vétsége miatt indított eljárást a férfi ellen. A kiskutya boncolási eredménye perdöntő lesz az ügyben.

A fotók illusztrációk.

 

Ajánlott cikkek.

Így lesz épolt és egészséges kutyád szőre

Itt az ősz, a sár, és a kutyabarát hely mégis kutyabarát marad

Fogas kérdések – fgápolás a kutyáknál

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: kemma.hu
A fotók illusztrációk. Forrás: pixabay, wikimedia 
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...