Saját KB bal
Saját KB jobb

Állati megnyitó az AsiaCenterben

Nemrégiben óriási örömhír érte a magyar állattársadalom tagjait, ugyanis az állatok világnapján megnyitotta kapuit az AsiaCenterben a Kedvencek Korzója! Az átadó ünnepséget megtisztelte jelenlétével Palántay Nagy Kázmér, az Állati Erőforrások Minisztériumának állattitkára, egyben a Kiskedvencek Országos Szövetségének elnöke. Elnök úr vállalta a nemzeti színű kolbász átrágását, majd a sajtó kérdésére elmondta, nem csak állattitkárként, de magánállatként is üdvözli a kezdeményezést, amely a gazdik életét is megkönnyíti. 

Az állati bevásárlóközpont kiépítésének hírét egy nagytiszteletű kutyajóléti ügynök szagolta ki még október elején, majd miután követte a nyomokat és körülszaglászott az AsiaCenterben, értesítette az Állati Erőforrások Minisztériumát (röviden Állattikárság) a közelgő megnyitóról. Miután már a madarak is azt csiripelték, hogy az AsiaCenter Kedvencek Korzóján állatpatika, állateledel és felszerelés, valamint terrarisztikai üzlet nyílik, Palántay Nagy Kázmér örömmel fogadta el a felkérést a budapesti állatok legújabb törzshelyének megnyitójára.

Bár az elnök eredetileg az állatok világnapján egy csatabárdot ásott volna el a macskaügyi állattitkárral, a programon csak szőrmentén jelent meg, hogy mielőbb mancsot rázhasson az AsiaCenter fogadóbizottságával. Az eseményen a környék összes két- és négylábúja részt vett. Megnyitó beszédében az állattitkár elmondta; mindig boldogan áll olyan kezdeményezések mellé, amelyek nagyban emelik a házikedvencek életszínvonalát és felelős háziállatként is fontosnak tartja, hogy a Kedvencek Korzója megkönnyítse a gazdik életét.  

Az ünnepélyes megnyitón hivatalosan átvette a területet a létesítmény képviselőitől a nemzeti színű kolbász átharapásával, majd készséggel válaszolt a sajtó kérdésére. „Hivatalból és magánállatként is büszke vagyok rá, hogy az AsiaCenter ennyi mindent tesz az érdekünkben” – ugatta az állattitkár.

Az AsiaCenter 2016 tavasza óta állatbarát bevásárlóközpontként örömmel látja a jól szocializált kedvenceket a központ területén, akik gazdijaikat is magukkal hozhatják. Kedvencek Korzóján állatot és gazdit egyaránt vár a Drexler Dog állateledel és felszerelés, a Horizont Horgász és Terrarisztikai Szaküzlet és a Mogyi Állatpatika.  A tervek szerint a Kedvencek Korzója tovább bővül majd sok állati meglepetéssel. 

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...