Sikeres nap: összesen harmincan gazdisodtak

Az eredmény: 17 kutya és 13 cica. Közel kétszázan jöttek el vasárnap a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Állategészségügyi Telepére, ahol a Szolgálat és a Doktorok az Állatokért Állategészségügyi Alapítvány (DOKTA) szervezésében ismét Örökbeadó Napot tartottak. 

Az új örökbefogadási szabályokról ezúttal is tájékoztatást kaptak az érdeklődők, hiszen már nem az érkezési sorrend számít, és bárki nem vihet el állatot. A nagy médiaérdeklődés miatt szerencsére sok látogató érkezett, a Szolgálat gondozói és állatorvosai, valamint az önkéntesek megfelelő létszámban voltak jelen ahhoz, hogy segítsék az új házi kedvenc kiválasztását. Az örökbefogadás szerencsés esetben egy életre szól, ezért nagyon körültekintően szabad csak választani.

Az új szabályok rögzítik azt is, hogy az Állategészségügyi Szolgálat munkatársai utólagosan is ellenőrizhetik a kutya tartási körülményeit, azt, hogy megfelelő mennyiségű élelem és bánásmód jut-e neki új helyén.

A DOKTA képviselője arról tájékoztatott, hogy a napokban fejeződik be a telepen található állatok szív-és bőrférgességre való szűrése, melyet az Alapítvány finanszíroz.

Az ilyen hétvégéken kívül is mindennap van lehetőség arra, hogy eljöjjenek hozzánk az állatra vágyók, innen válasszanak maguknak új kedvencet.

Fontos tudni, hogy az Illatos úti Állategészségügyi Szolgálatnál lévő kutyákról naprakész és hiteles információt csakis a www.ebtelep.hu oldalról kaphatnak. Ezen a honlapon minden, az található kutya adatai fent vannak, a munkatársak minden hétköznap frissítik azt. Az adatok mellett a kutyákat ábrázoló fotókat is folyamatosan töltik fel erre az oldalra.

Az Állategészségügyi Szolgálat címe: 1097 Budapest, Illatos út 23/A 

E-mail cím: [email protected],  Fax: +36-1-269-21-66

Ügyfélszolgálati idő:

hétfőtől szombatig: 10.00 – 15.00 óra között

vasárnap és munkaszüneti napokon: 10.00 – 13.00 óra között.

ünnepnapokon az örökbeadás szünetel, a megtalált, saját kutya átvétele zavartalan

Örökbefogadási kérdésekben hívja ezt a telefonszámot: +36-1-347-08-30

Az elveszett/talált kutyák bejelentését az alábbi telefonszámra várjuk: +36-1-347-08-30

Megközelíthető:
Az 54-es vagy 55-ös autóbusszal a Boráros térről, a Táblás utcánál kell leszállni.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...