Saját KB bal
Saját KB jobb

Az állam is belevág a kutyatenyésztésbe

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) által kidolgozott program a nemzeti kutyafajták állami génbankjának fenntartását, az állami tenyészetekben kilenc magyar kutyafajta tulajdonságainak megőrzését, fejlesztését és hosszú távú, funkcionális tenyésztését biztosítja majd – írja a HVG.hu.

A program indulását V. Németh Zsolt, az FM környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete és Devecser városa által szervezett Országos Juhász- és Pásztorkutya Kiállításon jelentette be szombaton a Bakonyerdő Zrt. Sárosfői Vadászházában.

Az államtitkár közlése szerint a komondor, a kuvasz, a puli, a pumi, a mudi, a rövidszőrű és a drótszőrű magyar vizsla, a magyar agár és az erdélyi kopó eredeti hasznosítását és tulajdonságait őrző állami génbankok szervezése és kialakítása már elkezdődött, a minisztérium előkészítette a szükséges jogszabályi és szervezeti fejlesztéseket, és felosztotta, hogy melyik nemzeti parki igazgatóság melyik őshonos magyar kutyafajtáért felel.

A cikk a HVG.hu oldalán olvasható tovább.

 

 

 

(kutyabarát)

 

Fotó: wikipedia
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...