Állatvédőket versenyeztet az áruházlánc

Ismét három állatvédelemmel foglalkozó szervezet versenyezhet a várhatóan közel 7 millió forintos nyereményért a „Tesco az állatokért” elnevezésű pályázaton. A második alkalommal meghirdetett pályázat nyerteseit ezúttal is szakmai zsűri választotta ki, a nyeremény elosztásában azonban a nagyközönség dönt. A döntős szervezetek (a Bogáncs Kutya- és Kisállatotthon, a Bottyán Equus és a Siófoki Állatvédő Alapítvány) március végéig várják a szavazatokat. – írja az mmonline.hu

Tavaly októberben második alkalommal hirdette meg az áruházlánc a „Tesco az állatokért” elnevezésű pályázatát, az állatvédelemmel foglalkozó közhasznú, nonprofit szervezetek számára. A pályázat célja a felelős állattartással kapcsolatos ismeretek elterjesztése és tudatosítása a társadalomban. A szervezetek november 10-ig nyújthatták be terveiket, melyeket szakmai zsűri bírált el. A beérkező pályázatok közül a szakértő bírálók az alapján választották ki a legjobb hármat annak alapján, hogy mennyire reális a program megvalósíthatósága és fenntarthatósága, mekkora a program által megszólított célcsoport, milyen kommunikációs csatornákon keresztül szólítják meg őket, illetve, hogy ez mennyire újszerű és innovatív módja az üzenet közvetítésének.

Az elnyerhető pályázati összeg várhatóan közel 7 millió forint lesz. A Tesco és az akcióban résztvevő beszállító partnerek minden, január 2. és március 31. között, megvásárolt állateledel és kisállat kiegészítő termék árából 1 forintot ajánlanak fel a pályázatban nyertes szervezetek és programok támogatására. Emellett az áruházlánc a promóció ideje alatt minden eladott Tesco saját márkás állateledel árából 2 forintot adományoz az állatvédő alapítványoknak.

A döntőbe jutott három állatvédelemmel foglalkozó szervezet a Bogáncs Kutya- és Kisállatotthon, a Bottyán Equus és a Siófoki Állatvédő Alapítvány. Ők hárman jutottak a verseny második fordulójába, ahol internetes szavazás dönt majd a sorrendről. A közönség március 31-ig dönthet arról a cég Facebook oldalán és honlapján keresztül, hogy melyik szervezet milyen mértékű támogatásban részesüljön. Az első helyezett, a legtöbb szavazatot kapott pályázat, nyeri a pályázat során kiosztott összeg 50 százalékát. A második helyezett a 30, míg a harmadik helyezett a kiosztott összeg 20 százalékát használhatja majd fel az általa bemutatott program megvalósítására.

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: mmonline.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...