Kutyák segítenek a nyelvtanulásban

Azok a gyerekek, akik második nyelvként tanulják az angolt, ugrásszerű fejlődést értek el, amióta a nyelvtanuláshoz szőrös segítséget kaptak. 

A program neve R.E.A.D (Reading Education Assistance Dogs), azaz olvasásoktatást segítő kutyák.  A program keretében a gyerekek az órákon nemcsak a tanárnak és egymásnak, hanem kutyáknak is felolvasnak. A négylábúak segítik őket abban, hogy ne feszélyezzék magukat és kevésbé legyenek zavarban a hangos olvasás közben. 

Kimutatták, hogy a kutyáknak történő felolvasás során a diákok sokkal nyugodtabbak, többet és szívesebben olvasnak hangosan és kevésbé félnek attól, hogy hibáznak.

Ez egy tipikusan olyan program, melynek csak nyertesei vannak. A tanulók jobban érzik magukat, önbizalomra tesznek szert, a kutyusok pedig rengeteg törődést és szeretetet kapnak.

Ki ne élvezné, ha egy jó könyvből felolvasnának neki, vagy melyik gyerek nem örülne annak, hogy egy kedves négylábúval töltheti együtt az időt? 

Ismét egy jó példa arra, hogy a gyerekek és a kutyák nagyon sokat segíthetnek egymáson.

Tulajdonképpen miért is ne lehetne ezt akár otthon, a családban is megvalósítani? Tegyetek egy próbát!

 

Az ehhez hasonló programok sikerességét már több ízben bizonyították. Hazánkban is vannak olyan iskolák, ahol négylábú segítők dolgoznak.

Olvassátok el korábbi cikkeinket:

Állatok segítenek az oktatásban

Érdligeten Kemi, a négylábú terapeuta segít egy általános iskolában

Bodza, a vásárhelyi terápiás kutya utat nyit a sérült gyerekekhez

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

forrás: blog.theanimalrescuesite.com, youtube.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...