Újra együtt a veterán katona és szolgálati kutyája

A frontvonalakon harcoló katonák, legyenek nők, vagy férfiak, életüket teszik kockára a haza védelmében. A háborúkban a kétlábúak mellett a speciálisan képzett négylábú katonai kutyák is gyakran bevetésre kerülnek. Számtalan katona köszönheti életét jól képzett kutyájának. 

Tudjuk, hogy a kutyák értelmes, intelligens lények és kiváló érzékszerveiknek köszönhetően sokszor hamarabb érzékelik a veszélyt, mint az emberek.

Taylor egyike ezeknek a hős katonai kutyáknak. Egész életét szolgálatban töltötte, miközben sok katona életét mentette meg. Csodálatos képességei miatt még az ellenség is szemet vetett rá.

Szolgálati ideje alatt kifejezetten szoros kötelék fűzte Tom Hansen őrmesterhez. A katona megvédte őt, ha tűzharcba keveredtek, Taylor pedig figyelmeztette Hansent a rejtett aknákra. Ők ketten együtt megállíthatatlan csapatot alkottak.

Idővel a katona leszerelt és hazatért, így mindketten kénytelenek voltak a továbbiakban saját útjukat járni. Taylor élete egy katonai kennelben folytatódott egészen egy hölgy, Molli Oliver érkezéséig.

A hölgy – saját költségén – abban segít, hogy ezek a kutyák visszakerülhessenek azokhoz a veteránokhoz, akikkel együtt szolgáltak. Erőfeszítéseinek jutalma pedig az a sok csodálatos pillanat, amikor a katonák és a kutyák újra találkoznak. 

Hansen őrmester és Taylor összehozása pedig megfizethetetlen percekkel ajándékozta meg Olivert.

 

Olvassátok el korábbi cikkünket is:

Kutyák a háborúkban

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

forrás: littlethings.com, youtube.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...