Lenyilazta szomszédja kutyáját a zalai rendőr

A férfi történtek után – az állat gazdájának szeme láttára – műanyagzsákba tette Hógolyó tetemét, majd autóval elvitte és egy erdős részen kidobta – olvasható a 24.hu portálon.

Állatkínzás vétsége és lőfegyver engedély nélküli tartásával elkövetett lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt emeltek vádat egy zalai rendőr ellen, aki számszeríjjal lelőtte szomszédja kutyáját, miután az állat rendre beszökött a kertjébe. Az ügyet a Zalaegerszegi Járásbíróság tárgyalja majd.

A vádirat szerint Hógolyó a kerítés résein, vagy az alatta kotort mélyedésen keresztül jutott át a 35 éves zalaegerszegi – hivatásos állományú – rendőr udvarára. Az egyenruhás többször szólt szomszédjának, hogy javíttassa meg a kerítést, de nem történt semmi.  A kutyát idén februárban lőtte le, amikor az ismét átszökött hozzá. Egy 40 centiméteres nyílvesszővel meglőtte az állatot, ami átszúrta a tüdejét. Hógolyó azonnal elpusztult.

A kutya gazdája mindezt látta, de hiába kiabált, a rendőr ügyet se vetett rá, az eb tetemét egy műanyag zsákba tette, majd kocsijával a Zalaegerszeg és Gellénháza közötti út mellett található erdős területre vitte és egy elhagyatott részen kidobta.

Kollégái a lakásban lefoglaltak egy 4.5 milliméter kaliberű légpuskát, amely az igazságügyi fegyverszakértő véleménye szerint lőfegyvernek minősül. Engedélye nem volt a tartására.

Forrás: 24.hu

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

Index kép: wildernessawareness.org
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...