Retrieverek majálisa

Május 1. a majálisok napja, nincs ez másképp a retrieverek világában sem. Idén már 3. alkalommal rendezte meg a Golden Retriever Kör a retrieveresek körében egyre nagyobb népszerűségnek örvendő majálist.

A már hagyományosnak mondható Retriever Majális – melynek helyszínét ezúttal is a TordasZoo biztosította – minden évben vonzza a világ talán legnépszerűbb kutyafajtájának szerelmeseit. Tavaly nagyjából 170 két-, és mintegy 115 négylábú vett részt a rendezvényen, az idén pedig még ezt a létszámot is sikerült felülmúlni.

A szervező Golden Retriever Kör minden évben kitesz magáért, időt és energiát nem kímélve idén is rengeteg színes programmal várta nemcsak a Golden, hanem minden retrieverfajta képviselőjét és kétlábú családját. Persze azért az idén is a Golden Retrieverek voltak túlsúlyban a jelen lévő négylábú kedvencek között.

Mivel a retriever alapvetően vadászkutya, nagyon sok program szólt arról, hogyan fedezzük fel kutyánk veleszületett képességeit.  A retrieveres versenyek (Working Test, Dummy Trial) vadat imitáló műapportja, a dummy mellett lehetőség volt a vaddal (vadkacsa) történő ismerkedésre is.

A területen lévő kis tóban a legfiatalabb négylábúak úszótudásukat próbálgathatták, és persze minden eb boldogan csobbant egyet a játékok szüneteiben.

A szépségversenyek kedvelőit egy rögtönzött ring várta, ahol tapasztalt kiállító segített az alapok elsajátításában. 

Mint minden évben, az idén is előkerültek az agility akadályok, és természetesen a már képzettebb kutyák körében nagy népszerűségnek örvendő mini Working Test sem maradhatott el. A résztvevő 35 csapatnak és az összesen 70 kutyának 4 helyszínen, 4 feladat megoldásával, 4 bíró előtt kellett bizonyítania felkészültségét.

A majálison került átadásra a tavalyi év legjobb Golden Retrievereinek járó elismerés, melyre küllem, munka és abszolút kategóriában lehetett nevezni.

A vetélkedők eredményhirdetéseit az elmaradhatatlan tombola követte, mely a hagyományos számhúzás mellett a retriever-munkáról is szólt, ahogyan minden évben. A nyeremények egy részét ugyanis a kutyák húzták, mivel a dummykra kötött ajándéktárgyak ringből történő kihozása a gazdák segítsége nélkül kellett, hogy történjen.

A vetélkedők és a tombola nyertesein kívül, természetesen mindenki nyert, aki részese volt ennek a mindig kitűnő hangulatban zajló baráti összejövetelnek, hiszen a móka mellett mind a gazdik, mind pedig a kutyusok sokat tanulhattak.

A GRK vezetősége pedig örömmel üdvözölte, hogy egyre több olyan retriever tulajdonos van, aki hajlandó tenni azért, hogy kutyája alapképességeinek kiaknázásával még boldogabb, teljesebb életet biztosítson e csodálatos fajta képviselőinek. 

 

Olvassátok el a retrieverek munkájáról szóló korábbi cikkünket is.

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...