Kutyás oázis lehet Kaposváron

Egyes becslések szerint Kaposváron több kutyás család él, mint nem kutyás. Ennek ellenére kevés olyan hely van, ahová kutyát is be lehet vinni és szinte egyáltalán nincs olyan zöldterület, ahol a kutyák szabadon futkározhatnak. Ezen szeretne segíteni a Kutyaplacc Egyesület és az Önkormányzattal összefogva egy bekerített kutyás paradicsom létrehozását tervezik – számolt be róla a kaposvarmost.hu portál.

Az Egyesület elnöke, Szerecz Kornél a kaposvarmost.hu részére adott interjúban elmondta, hogy egy olyan kutyás oázis létrehozása szerepel a tervben, mely minden uniós elvárásnak megfelel, ahol minden adva van ahhoz, hogy mind az emberek, mind pedig a négylábúak jól érezzék magukat. A kutyafuttató tervét, amely most már tényleg megvalósulni látszik, Kaposvár polgármestere is támogatja. 

A kutyaparkot a Kutyaplacc Egyesület üzemeltetné és használata ingyenes lenne. Az ígéretek szerint lesz agility pálya és kutyaúsztató is, talán Magyarországon egyedülálló módon.

A tervek között több ilyen kulturált kutyás hely létrehozása szerepel, nemcsak Kaposváron, hanem az ország más pontján is.

 

Korábbi cikkünkben már beszámoltunk arról, hogy Zamárdiban is lesz kutyafuttató.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

Forrás: kaposvarmost.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...