Saját KB bal
Saját KB jobb

14 jel, ami arra utalhat, hogy túlságosan a kutyád irányítja az életed

„Hogy is van ez? Miért lenne ez baj?” Most nyilván ezek a kérdések merülnek fel bennetek a cím elolvasása után. Azonban kapcsolatunk kutyánkkal valóban „egészségtelenné” válhat, ha túlzásokba esünk.  Igen, mi is ízig-vérig kutyások vagyunk, és tudjuk, hogy a kutyák nagyon okos, kedves és szerethető lények, de a velük való kapcsolatunkban, mint annyi más dologban, a megfelelő egyensúly, az „arany középút” megtalálása jelenti az ideális megoldást – számukra is!

Ugyan mi azt valljuk, hogy minden egyes perc, amit kutyáddal töltesz ajándék és értékes idő, de valóban, ez nem jelentheti azt, hogy másokat, akár a barátainkat, családunkat, munkánkat emiatt elhanyagoljuk.

Az urdogs.com oldal összegyűjtött 14 jelet, ami arra utalhat, hogy kezd felborulni az egyensúly, és kapcsolatotok átesett azon a bizonyos határon! 🙂 

1. Több időt töltesz a kutyáddal, mint a barátaiddal. Lemondasz az esti programodról, vagy rohansz haza, hogy mielőbb az édes kis szőrgombóccal lehess. A képzeletbeli piros vonalat akkor léped át, ha még egy ingyen italról is lemondasz, és inkább otthon maradsz.

2. Kutyádat a gyermekednek érzed és úgy is tekintesz rá. Egy házas barátod megmutatja neked a gyerekről készült képeit, videóit, aztán pedig te is megmutatod neki a kutyádról készülteket, és valóban azt gondolod, hogy a kettő majdnem ugyanaz.

3. Kutyád látványa és ugatása melegséggel tölti el a szívedet, még akkor is, ha csak egy monitoron keresztül látod.


  fotó: news.yahoo.com

4. Azt hiszed, hogy a kutyádnak is van véleménye. Reggelente azt kérdezed tőle: „Melyik blúzt vegyem fel ma, legyen a szürke?” A kutyád elvakkantja magád, te pedig dicséred: „Jó fiú”. Azután, ha a munkahelyeden elismeréssel szólnak öltözékedről, megemlítik, hogy milyen csinos a blúzod, elpirulva válaszolsz: „köszönöm, a kutyám választotta számomra.”

5. Jobban odafigyelsz kutyád külsejére, mint a magadéra.  Túl hosszú a szőre, megnőtt a körme, ki kell tisztítani a fülét, stb. Annak ellenére, hogy a te hajad is túl hosszú, szükséged lenne egy-egy új ruhára, mégis úgy döntesz, hogy a kutyádé az elsőbbség, sokkal fontosabb, hogy ő jól nézzen ki.

6. Álmodozol egy jó pasiról, vagy egy dögös csajról. Amikor azonban rátalálsz álmaid párjára, és végre valahára együtt lehetnél vele, akkor mégis hezitálsz, hogy inkább a kétlábút válaszd-e hálótársadul, vagy maradjon a négylábú.


fotó: wonderfulmachine.com

7. Féltékenynek érzed magad, amikor azt látod, hogy kutyád több figyelmet szentel legkedvesebb barátodnak, és az sem esik jól, hogy ők ketten mennyire jól el tudnak játszani egymással.

8. Az állatorvos lesz a legjobb barátod. Minden apróság miatt telefonálgatsz neki, azonnal küldesz egy képet, ha kutyád éppen öklendezett egy keveset. Túl jól ismeritek egymást a dokival és a keresztnevén szólítod.

9. „a MI kutyánk” : „Ő nem a MI kutyánk, hanem az ÉN kutyám, és ha a kapcsolatunk nem működik megfelelően, őt sem láthatod”.

10. Többet beszélgetsz a kutyáddal, mint az emberekkel. „Ide hallgass, ha tehetném, mindenkit szankcionálnék, akit zavar a kutyaugatás” Nem, ez nem túlzás, ez az igazság.


fotó: themissusdoctor.com

11. Nem kérsz elnézést kutyád helytelen viselkedése miatt. „Az ő ugatása nem zavaró, olyan édes kicsi hangja van.”

12. Mindenhová magaddal akarod vinni, még az olyan helyekre is megpróbálod becsempészni, ahová nem lehet. Annak ellenére próbálkozol, hogy tudod, a mérete miatt mindenképp észre fogják venni.

13. A te kutyádnak mindig igaza van. Tudod, hogy a kutyák néha zaklathatják egymást, vagy dominánsan lépnek fel egy fajtársukkal szemben, de mindig a másik kezdi a balhét, ő ugat elsőként.

14. Valóban a kutyák a legjobb barátaink: feltétel nélküli szeretetet kapunk tőlük. Barátok jönnek, barátok mennek, a kutyád az egyetlen, aki mindig veled marad. Mindig tudja, hogy mikor vagy szomorú, és azt kívánod, hogy olyan jó lehess, mint ők.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

Forrás: urdogs.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...