A fogorvosi rendelő négylábú asszisztense

Legtöbbünk számára a fogorvosi rendelő stresszes hely. Még felnőttként is, elég csak rágondolni, és összeszorul az ember gyomra. A kötelező iskolai fogászatok kellemetlen tapasztalatai egy életre meghatározóak lehetnek. Egy amerikai fogászati rendelőben megtalálták a megoldást arra, hogyan enyhítsék a kezelésekre érkező gyerekek szorongását.

A fiatal páciensek megnyugtatása a 6 éves, képzett terápiás golden retriever, JoJo feladata.

„Sok gyereknek enyhe nyugtatóra van szüksége, hogy ellazultabb állapotba kerüljön. Ez szinte teljesen elhagyható, amikor JoJo is ott van a rendelésen. Egyszerűen csak leül a gyerekek mellé, ölükbe hajtja a fejét, vagy sokszor felmászik a fogorvosi székbe, és  miközben simogatják, megnyugszanak” –  mondta a The Dodo-nak Veronica Renteria, a klinika munkatársa. A gyerekek sokkal nyugodtabban tűrik a beavatkozásokat, nem izegnek-mozognak a fogorvosi székben, így a fogorvosi vizit amellett, hogy kevésbé stresszes, még pozitív élményekkel is jár. A jó tapasztalatok hatására pedig a kis páciensek egyre inkább eljönnek a rendszeres szűrésekre. 

A rendelőben mindenki elismeréssel adózik JoJo munkája előtt, a szülők nagyon hálásak neki a segítségért.

JoJo nemcsak a rendelőben bizonyít, rutinos terápiás kutyaként, fogyatékkal élőket látogat, sőt korábban tornádók áldozatainak segített, valamint Connecticutba is őt hívták a 2012-ben történt iskolai lövöldözés után.


Lynne Ryan Jojo és gazdája (fotó: Buzzfeed)

A képzett terápiás kutyák munkája sok helyen felbecsülhetetlen segítséget jelent. A külföldi pozitív visszajelzések és tapasztalatok alapján, bízunk abban, hogy Magyarországon is egyre több helyen ismerik fel ezt, és engedik be a képzett kutyákat az orvosi rendelőkbe, kórházakba.

 

Olvassátok el korábbi cikkeinket is a terápiás kutyák kórházi munkájáról:

Háziállatok látogathatják meg a betegeket egy kanadai kórházban

Kutyabarát kórház Új-Zélandon

Terápiás kutyák a kórházban

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

Forrás: thedodo.com, buzzfeed.com fotók: PEDIATRIC DENTISTRY OF NORTHBROOK
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...