Cesar Millant tisztázták az állatkínzás vádja alól

Befejeződött az állatkínzás ügyében indult vizsgálat Cesar Millan neves kutyaoktató ügyében és semmilyen vádat nem emeltek a szakember ellen – jelentette be hétfőn a Los Angeles megyei ügyészség hivatalának szóvivője.

A vizsgálatot a National Geographic Wild tévécsatornán futó Cesar 911 című sorozat február 26-án bemutatott epizódja nyomán rendelték el, amelyben Millan egy Simon nevű francia bulldog-terrier keverék kutyát tanít arra, hogy együtt éljen gazdája malacaival, amelyek közül kettőt korábban megölt. A műsorban látható, amint Simon üldözőbe veszi az egyik malacot és annyira megcsípi a fülét, hogy az vérezni kezd.

Az ügyészségi vizsgálatot bizonyítékok hiányában ejtették – közölte Jane Robinson szóvivő.

Brian Klein, Millan ügyvédje elmondta, hogy kliense együttműködött a hatóságokkal. “Módszere biztonságos és emberséges” – tette hozzá.

Több mint 13 ezer ember írta alá a change.org honlapon megjelent felhívást, amely Millan módszereit embertelennek bélyegezte meg, mondván a tréner csalinak használta a malacot a kutya számára “szórakoztatási célból”. Az aláírók követelték, hogy a tévécsatorna vegye le műsoráról a sorozatot.

Millan nem értett egyet azzal, hogy a malacot arra használta volna, hogy provokálja a kutyát. Közölte, Simon és a malac a legjobb barátokká váltak, és a kutya azóta nem agresszív a malacokkal szemben. Az adás egy későbbi részletében látható is, amint a kutya békésen együtt él a malacok egy csoportjával, egy csirkével és más álatokkal.

A 46 éves Cesar Millan több mint 25 éve tanulmányozza a kutyák viselkedését, és a világ egyik legismertebb kutyaviselkedési és rehabilitációs szakértőjévé vált, számos könyve jelent meg több millió példányban a témáról. Nemzetközi ismertségét A csodálatos kutyadoki című televíziós sorozat alapozta meg, amelyben agresszív, félénk, megrögzött vagy lusta kutyák százainak rehabilitálása mellett azokat a családokat is oktatta, amelyek helytelen viselkedésükkel maguk is hozzájárultak kutyáik nevelhetetlenségéhez. A sorozatot 2006-ban, 2007-ben és 2009-ben Emmy-díjra jelölték a kiemelkedő valóságshow kategóriában.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

forrás: MTI
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...