Fogadj örökbe kutyát egy kávé mellett

Egy zseniális ötlet, amelyből mindenki csak profitálhat. A napokban nyílt meg az első „Dog Café” Los Angelesben. Ez az egyedülálló kávézó amellett, hogy mesés feketét és egyéb különleges italokat kínál, azért nyitotta meg kapuit, hogy menhelyi kutyáknak segítsen gazdát találni. 

A Dog Café egy kivételes hely, távol a túlzsúfolt menhelyektől, a béke és a nyugalom szigete, ahol a betérő vendégek és az árva kutyák találkozhatnak egymással. Ez mindkét félnek számos előnnyel jár, a kutyák lényegesen szocializáltabbak lesznek, élvezhetik a simogató kezeket, a vendégek pedig amellett, hogy szeretetükkel halmozhatják el az állatokat, akár örökbe is fogadhatják választottjukat.

Az ötletgazda, Sarah Wolfgang 16 évet dolgozott önkéntesként egy állatmenhelyen, és rengeteget tett azért, hogy minden kutya szerető otthonra leljen. 

A kávézó már egy ideje kísérleti jelleggel üzemel, de a hivatalos megnyitót a napokban tartották. A siker gyakorlatilag garantált, hiszen a próbaüzem alatt már három gazdit keresőnek lett új otthona. A kávézói élet nagyon jó hatással van a négylábúakra, hihetetlen pozitív változáson mennek keresztül. Sokkal nyitottabbak, barátságosabbak lesznek, így lényegesen könnyebben fogják megtalálni álomgazdájukat.

Ezt igazolja Royce esete is, akit viselkedési problémái miatt senki sem akart örökbe fogadni, de elég volt egy rövid kávéházi tartózkodás ahhoz, hogy teljesen új kutya legyen belőle. A korábban rettegő, menekülő eb most már mindenkihez odabújik, egy igazi „ölbekutyává alakult át”.

Természetesen az örökbefogadásnak feltételei vannak, a leendő gazdiknak szigorú szűrőn kell megfelelniük. Sarah ugyanis biztos akar lenni abban, hogy védencei a lehető legjobb helyre kerülnek, és nem kell attól tartania, hogy a menhelyen látja őket viszont.

Bármilyen finom is a kávé, úgy tűnik, hogy a kávézóba mégis inkább a kutya szeretgetés miatt látogatnak el az emberek.

Mit lehetne erre mondani? Ismét egy követendő példa!

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

Forrás: lifewithdogs.tv, youtube.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...