Álommenhely, avagy örökbefogadásra váró kutyák paradicsoma

Képzeljetek el egy olyan helyet, ahol egész évben süt a nap, kellemes a hőmérséklet és több száz kutya él teljes szabadságban. Bármennyire is hihetetlen, de ez a különleges hely tényleg létezik, egy Costa-Ricai sziget, amely Kutyaparadicsom néven vált híressé.

Ez a magánkézben lévő földi mennyország, minden kóbor kutya álma – legalábbis addig, amíg az „álomgazdi” rájuk nem talál.  

A  Territorio de Zaguates kutyasziget létrehozásával az is volt a cél, hogy eloszlassák azt a tévhitet, hogy csak a fajtatiszta kutyák értékesek. Az itt élő – jobbára keverék – kutyák mindegyike imádnivalóan különleges egyéniség, és természetesen mindegyikük epekedve várja új gazdáját.

A négylábú szigetlakók jólétéről önkéntesek gondoskodnak, és garantáltan senki sem kerül elaltatásra.  A tapasztalat az, hogy a leendő gazdik szívesen jönnek el erre a gyönyörű szigetre, hogy megismerkedhessenek kiválasztottjukkal. A napi programhoz a festői tájon történő séták (melyhez a leendő gazdik is csatlakozhatnak), úszás, és a hűs szellő élvezete is hozzátartozik. Természetesen a mesés szigeten fedett épület is biztosítja, hogy minden négylábú a számára legjobb körülmények között élhessen. Az itt élő kutyák gondozottak, boldogok, és mivel a rendszeres testmozgás biztosítva van számukra,  kiegyensúlyozott lelkiállapotban várják, hogy új családjuk rájuk találjon. 

Nézzétek meg, hogyan zajlanak a séták:

Ha jobban belegondolunk, nehéz elképzelni, hogy az ember ellátogat ebbe a már-már utópisztikusnak tűnő Paradicsomba, sétál egy nagyot egy egész falka vidám, barátságos kutyával, majd kutya nélkül távozik. Szerintetek sem életszerű, ugye?

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

Forrás: barkpost.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...