Magyar etológus is lesz a repülő kutyát kereső realityben

Egy új brit tévéműsorban azt akarják kideríteni, hogy vajon egy kutya tudna-e vezetni repülőt. Igen, tényleg ezt. A Sky 1 Dogs Might Fly című műsorában a menhelyekről kiválasztott 12 kutyát egy sor próbának vetik alá, amikkel vizsgálják a kommunikációs képességeiket, a memóriájuk, és még az empátiás készségüket is – írja a Comment.blog.hu.

A jelöltek között van staffordshire bullterrier, belga juhász és keverékeb is. A kiképzés tíz héten át tart majd különleges kutyakiképzők, állatpszichológus, és, figyelem, egy magyar etológus felügyelete mellett. A műsor alatt a kutyákat többek között kiviszik majd krikettmeccsre, dobolhatnak, lifttel utaznak felhőkarcolóban, és mennek egy kört motorcsónakkal a Temzén.

Papíron aztán az ezekben a szituációkban tanúsított reakcióik alapján a zsűri megállapítja, melyikük lenne a legalkalmasabb arra, hogy tegyenek vele egy próbát egy átalakított kisgép pilótaülésében. A legjobb mehet is a repülőiskolába.

A készítők persze hangsúlyozták, hogy teljesen biztonságos és ellenőrzött környezetben tesztelik a kutyákat, úgyhogy nem kell attól félni, hogy a győztes durván földbe áll majd.


Fotó: Sky/oxford scientific films ltd. – mashable.com

Az Independent megkérdezett egy kutyapszichológust is, aki meglehetősen szkeptikus volt, és annyira nem is csodálkozunk rajta. „Ahogy egy hároméves gyerektől sem várnánk, hogy elvezet egy repülőt, úgy egy kutya sem hiszem, hogy képes rá” – mondta Stanley Coren.

Egyébként a happy end akkor sem marad el, ha egyik kutya sem lesz légiakrobata, a február 28-án kezdődő műsor legvégén mindegyik új otthonra talál.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

Forrás: comment.blog.hu / mashable.com
Fotó: Sky/oxford scientific films ltd. – mashable.com 
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...