Saját KB bal
Saját KB jobb

Virágokkal a pitbullok megmentéséért

Sophie Gamand, az Amerikában élő francia fotográfus elhatározta, hogy menhelyeken élő –  köztudatban elterjedt nevükön – bulloknak (Amerikai Pit Bull Terrier, Staffordshire Bull Terrier, Amerikai Staffordshire Terrier, Bull Terrier, és ezek keveréke) segít új otthont találni fotói segítségével. Az azóta már világhírűvé vált virágos fotóknak kizárólag gazdára váró bullok a modelljei. Gyönyörű fotók.

Csak Amerikában évente 1 millió bull típusú kutyát altatnak el, indokolatlanul rossz hírük miatt. Az emberek általában rengeteg előítélettel tekintenek erre a fajtára, automatikusan az erőszakkal azonosítják őket. Sophie elhatározta, hogy fotói segítségével próbál a rossz beidegződéseken változtatni: „Virágos Energia: Pitbull Forradalom” – ahogyan nevezi munkáját. A gyönyörű virágkoronával ábrázolt, lényegesen jobb sorsra érdemes kutyákat fotóin egy lágyabb energiával köti össze annak reményében, hogy ez segít megváltoztatni a róluk kialakult negatív képet, és hozzásegíti őket ahhoz, hogy szerető családba kerülhessenek.

A projekt 2014 nyarán indult, a hölgy 150 rossz körülmények között élő, gazdára váró bull típusú kutyákról készített fotót. A képek a barokk és a rokokó jegyében születtek, a virágok a tiszavirág életű életminőség jelképei, emlékeztetve mindenkit arra, hogy ezek a kutyák is törékenyek és igenis értékesek. A fotós hölgy kiemeli, hogy ők ugyanolyan kutyák, mint bármelyik más fajta, nevelni, képezni, szocializálni kell őket, figyelembe kell venni egyéni temperamentumukat. Sajnos, a fajta rossz híre vonzza a felelőtlen embereket, akik a „félelmetes kutyát” keresik benne, és a megfelelő szocializációjára és nevelésére egyáltalán nem fordítanak figyelmet.

Ezek a kutyák vajon tényleg egytől egyig olyan veszélyesek, mint tartják, vagy legtöbbjük csak az általánosítás áldozata?

 

(kutyabarát.hu)

Forrás és fotók: sophiegamand.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...