Saját KB bal
Saját KB jobb

Reagált a kőbányai polgármester: nincs szó a kutyák kitiltásáról

A múlt héten került a média nyilvánossága elé egy hír, miszerint Kőbánya parkjaiból kitiltják a kutyákat, még pórázon sem lehet a parkokban kutyát sétáltatni. Kovács Róbert polgármester Facebook-oldalán reagált a kutyáknak a kőbányai közparkokból való kitiltásának a hírére.

„Kedves Kőbányaiak! Az elmúlt napokban számos téves híresztelés keringett, egy decemberben elfogadott rendeletünk kapcsán. A közösségi együttélés alapvető szabályairól szóló rendeletünk, ebtartással kapcsolatos részéről szóltak a tényeket súlyosan elferdítő híresztelések” – reagál a hírre a 10. kerület polgármestere.

Kőbánya polgármestereként biztosíthatom Önöket, Benneteket arról, hogy kollégáimmal együtt a továbbiakban is mindent megteszünk, hogy felhívjuk a figyelmet a felelős kutyatartás fontosságára, valamint, hogy a helyi közösség tagjainak békés együttélését segítsük, függetlenül attól, hogy kutyás, nem kutyás, fiatal, idős, kisgyermekes, stb. személyről, személyekről van-e szó.


Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere kutyájával (Kép: Facebook)

A kőbányaiak képviseletére tettünk esküt, ez a kötelességünk. Újonnan hozott rendeletünk is ezt a célt szolgálja, ennek szellemében született. A tiszta, egészséges környezet, az élhető otthon biztosításának szellemében: ahol jó élni, ahova jó hazajönni, ahol MINDENKI, aki ide tartozik, jól érzi magát.

Egyetlen ebet sem tiltunk ki a kerületből! Közparkjaink és zöldfelületeink használatát fogjuk szabályozni oly módon, hogy mindenkinek biztosíthassuk a kényelmes hozzáférést, hiszen ez minden kőbányait megillet.

Kijelölt területeket (ami nem feltétlenül bekerített) kívánunk biztosítani a kutyáknak, kutyásoknak, és külön területeket kívánunk biztosítani a nem kutyákkal parkba érkezőknek: a gyermekükkel labdázóknak, a pihenni vágyó időseknek, a piknikezőknek, a sportolni vágyóknak. Mert mindenki szükségletét tiszteletben kell tartanunk és lehetőségeink szerint eleget kell tennünk az elvárásoknak.”

„Tekintettel arra, hogy a zöldfelületek “megosztott” használatára vonatkozó új szabályok csak az idén júniusban lépnek hatályba, a napokban minden kőbányai kutyaiskola vezetőjének, kollégáinak és kerületrészenként több, civil kutyagazdának a részvételével, Kőbánya hatósági állatorvosának és illetékes munkatársaimnak közreműködésével elkezdtük a közös munkát annak érdekében, hogy egy megnyugtató és a gazdák számára is kielégítő végeredménnyel kezdhessük az “új időszámítást” – írta a polgármester. (forrás 10.kerulet.ittlakunk.hu)

Az önkormányzat közleményét ITT tudjátok elolvasni.

 

Kapcsolódó cikk

Kutya világ jön a kutyasétáltatókra júniustól Kőbányán

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...