Kutya világ jön a kutyasétáltatókra júniustól Kőbányán

Nem lehet kutyát sétáltatni júniustól Budapesten, a tizedik kerületi parkokban. A helyi önkormányzat megszavazott ugyanis egy rendeletet, amely szerint csak a kutyafuttatókban lehetnek az állatok, pórázzal sem lehet őket sétáltatni a parkokban. A bírság akár kétszázezer forint is lehet. A helyi állatvédők a szabály enyhítését kérték – hangzott el a vasárnapi RTL Híradóban.

Az önkormányzat rendelete szerint júniustól a parkokban nem szabad kutyát sétáltatni, csak a kijelölt útvonalakon és a kutyafuttatókban. Egy tiltólista is van azokról a parkokról, ahová tilos lesz bevenni a négylábúakat. Összesen kilencet soroltak fel, ezek között van egyebek mellett a Gépmadár park, a Szent László tér, az Újhegy park és a Rottenbiller park – írja a HVG.hu.

A szigorításra az indoklásra azért volt szükség, mert voltak „olyan magatartások”, amelyek zavarták a lakosságot – konkrétumot ezekről nem tudni.

A kerületi kutyatartók felháborodtak a döntésen. Egyikük felvetette azt is, hogy a kutyafuttatók szerintük nem alkalmas kutyák sétáltatására sem a méretük, sem az állapotuk miatt. Főleg nagytestű kutyákat nem lehet ezekben rendesen átmozgatni.

A kerületi állatvédők petíciót írtak, a rendelet enyhítését kérik, jövő héten tárgyalnak az ügyben az önkormányzattal.

Bíró Zsolt, a Fema Állatvédő Egyesület operatív vezetője elmondta: szeretnék elérni, hogy közterületen, pórázon továbbra is lehessen majd kutyát vezetni. Emellett megvizsgálják, hogy milyen állapotban vannak a kerület kutyafuttatói.

Az RTL Híradó kereste az ügyben a kerületi önkormányzatot, de az esti adásig nem kaptak választ.

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

Forrás: hvg.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...