Kitüntették a kutyát, aki egy hétig őrizte bajba jutott társát

Ő az első eb, aki megkapta a díjat Washington állam kormányzójától – írja a 24.hu. Az amerikai Washington állam kormányzója a „Nap Washingtonija” kitüntetésben részesítette Tillie-t, a vöröses szetter-spániel keverék kutyát, aki azzal vált világhírűvé, hogy egy héten át őrizte bajba jutott barátját, Phoebe-t, miután az idős bassethound egy erdőben beleesett egy ciszternába, és nem tudott onnan kimászni – jelentette a Fox News.

A két kutya szeptemberben csavargott el gazdájuk Vashon Island-i birtokáról. Mikor gazdájuknak, B.J. Duftnak feltűnt, hogy a kutyák hiányoznak, azonnal értesítette az állatvédőket, akik keresni kezdték az ebeket, de napokig nem jártak sikerrel. Duft már kezdte feladni a reményt, hogy valaha is újra látja két kedvencét, amikor az állatvédőknek egy bejelentés után sikerült rábukkanniuk a két kutyusra.

“Végül egész mélyen a fák között találtunk Tilliere, aki mozdulatlanul ült egy kisebb ciszterna partján. Először azt gondoltuk, elvesztett barátját gyászolja így” – mondta el a szervezet szóvivője, majd hozzátette, szerencsére nem volt igazuk. „Tillie nem gyászolt, csak vigyázott pórul járt barátjára, aki képtelen volt kimászni a ciszternából, ahova esett.”

Duft elmondta: az eset ót mindkét kutya GPS-es nyomkövetővel ellátott nyakörvet kapott.

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...