Terápiás kutyák a kórházban

A péntek délelőtt a megszokottól eltérően telt a Markhot Ferenc Kórház Hospice osztályán, a betegek közül sokan már tudták: vendégek jönnek. A Dr. Mancsok Alapítványtól Kapaló Éva és kutyusai: Szonja és Zolya tett látogatást és nem csak egy alkalommal: minden pénteken visszatérnek majd, egymást váltva – írta a heol.hu.

Az osztályunkon végstádiumú, rosszindulatú daganatos betegek fekszenek – ez a szomorú tény. Szeretnénk a mindennapjaikat boldogabbá tenni, hogy megfeledkezzenek a betegségről, lelkileg kicsit jobb állapotba kerüljenek – nyilatkozta a portálnak Kovács Judit főnővér. Kapaló Éva 2010-óta látogatja az osztály betegeit kutyusaival. Zolya először járt a kórházban, de máris a betegek szívébe lopta magát.

A betegeink szeretik a terápiás kutyusokat. Ha saját háziállatuk volt, akkor rá emlékeztetik őket. Volt olyan betegünk is, aki elzárkózott az állatoktól, de a többiek reakcióinak köszönhetően meggondolta magát. A négylábúak megérzik, ha valakinek szüksége van lelki támogatásra, energiát adnak nekünk is – tudtuk meg a főnővértől.


Fotó: Benke Péter (forrás: heol.hu)

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: heol.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...