Saját KB bal
Saját KB jobb

Játssz a házi kedvenceddel mobilon is

Érkezik a Petcube kisállatfigyelő kamera Európába – Szeptember végén kerül az európai boltok polcaira a 2014-ben „Legjobb Európai Hardver Startup” díjjal jutalmazott Petcube kamera, amely alapjaiban változtatja meg a háziállatok és gazdáik közötti kommunikációt. Az eszköz segítségével az állattartók okostelefonjukon keresztül figyelhetik otthon maradt kedvencüket, sőt beszélhetnek és játszhatnak is velük, bárhol is legyenek a világban.

Megközelítőleg 72 millió európai háztartásban van legalább egy kisállat, melyek közel fele macska vagy kutya. A Petcube kamera megtalálta a megoldást arra a problémára, hogyan léphetünk velük kapcsolatba akkor is, amikor épp otthon kell őket hagynunk.

A Petcube kisállatkamera ötletét egy Rocky nevű kis csivava ihlette. Amikor reggelente Rocky egyedül maradt, akkora lármát csapott, hogy a szomszédok állandóan feljelentéssel fenyegetőztek. Gazdája egy Arduino-alapú robotot készített, mely egy kamerából és távirányítású lézerből állt, így interneten keresztül távolról is tudott játszani kedvencével, megakadályozva ezzel a lármázását. Nem sokkal később Alex a barátaival, Andrey Klennel és Yaroslav Azhnuykkal feltalálták a Petcube kamerát.

A Petcube egy beépített kamerával, hangszóróval, mikrofonnal, lézermutatóval és Wi-Fi-vel rendelkező elegáns, minimalista stílusú dobozka. Segítségével a világ bármely pontjáról lehetővé válik az otthon maradt háziállatokkal történő kommunikáció és akár a közös játék is. A széles látószögű kamera élő adást biztosít, a lézermutató pedig az ingyenes iOS és Android alkalmazásokon keresztül irányítható. A Petcube mobilapplikáció az állatbarátok számára egyben közösségi hely is, amelyen megoszthatják a kedvencek képeit, új barátokat szerezhetnek, de akár mások háziállatait is felügyelhetik vagy szórakoztathatják.

Az első Petcube kamera egy sikeres közösségi finanszírozású kampányt és egyéves fejlesztést követően 2014 decemberében talált gazdára. Az első széria egy hónapon belül, még karácsony előtt elkelt. Idén a termék olyan befolyásos áruházláncok kínálatába is bekerült, mint az Amazon és a Best Buy, megjelent a Virgin Megastore polcain Dubaiban, és több hongkongi viszonteladó áruházában. 2015 őszén a vállalat belép az Egyesült Királyság, Ausztrália és Új-Zéland, az e-könyv olvasóiról ismert PocketBook vállalat együttműködésével pedig az Európai Unió piacaira is.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...