A kutyasétáltatás egyik előnye

Az Érsebészeti Társaság kutatásai szerint a kutyasétáltatás az embereknek is jót tesz, a rendszeres testmozgás ugyanis segít csökkenteni a vérnyomást és a testsúlyt – írja a betegszoba.hu.

A mindennapos kutyasétáltatás a gazdiknak is előnyére válik – nyilatkozta Dr. Leila Mureebe érsebész – „A rendszeres mozgás ugyanis javítja a keringést és segít fenntartani az egészséges testsúlyt és csökkenteni a vérnyomást.”

A Humane Society adatai szerint az Egyesült Államokban jelenleg mintegy 77.5 millió kutya él.

Az Egyesült Államok Országos Egészségügyi Intézményeinek felmérései szerint azok a kutyatulajdonosok, akik rendszeresen sétálnak kedvencükkel, sokkal aktívabbak fizikailag és általános szív- és érrendszeri állapotuk is jobb, mint azoknak, akik nem maguk sétáltatják háziállataikat.

”Egy rövid félórás séta jót tesz a kutyának és a gazdának is” – nyilatkozta Dr. Mureebe.

Nyáron a reggeli és a koraesti órák a legmegfelelőbbek a kutyasétáltatásra, ezekben az időszakokban ugyanis a napsugárzás nem olyan erős, mint a déli órákban.

A kutyatartás más módon is jótékony hatással lehet egészségi állapotunkra. Az Érsebészeti Társaság felmérései szerint házi kedvenceink dédelgetése csökkenti a vérnyomást és a pulzusszámot.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: betegszoba.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...