Hogyan lehetsz etológus?

Ha érdekel az állatok világa, viselkedésük, az ember és állat kapcsolata, kiváltképp a kutya és ember kapcsolata, akkor szívből ajánljuk az ELTE Etológia tanszék képzését. Így lehet belőled is etológus!

Az etológia az állatok és az ember természetes viselkedését kutató természettudomány. Más nyelvekben elterjedt szinonima a viselkedésökológia (behavioural ecology), viselkedésbiológia (behaviour biology) vagy állatpszichológia (animal psychology) kifejezés. Magyarországon jelenleg csak a mi tanszékünk specializálódott az etológia oktatására és kutatására, munkatársaink az etológia szinte minden ágát oktatják különböző kurzusok formájában (link).

Ha valaki etológus szeretne lenni, mert érdekli az állatok és az ember viselkedése, akkor legcélszerűbb, ha először biológus alapszakra jelentkezik. A 3 éves alapképzés elvégzése után 2 évet kell tanulnia a biológus mesterképzésben, miközben az ELTE-re járók tanszékünkön megírhatják az etológiai témájú szakdolgozatukat. Valójában egy etológus képzése a Biológia Doktori Iskolában egy további 3 éves program elvégzésével fejeződik be, ennek előfeltétele azonban a sikeres BSc és MSc diploma, a kiváló kutatómunka, megfelelő angolnyelv-tudás, valamint a tudományos kutatás tisztelete és szeretete.

További információk a tanszék oldalán.

 

További cikkek a témában:

Kutyaetológia – a viselkedés tudományos elemzése 

Kutyaetológia konferencia Budapesten

Kutyaetológia – a viselkedés tudományos elemzése

 

 

 

Kutyabarát.hu

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...