Szívféregtől féltik kutyáikat a gazdik Szegeden

Sok a szívférgességet terjesztő szúnyog a szegedi Klebelsbergtelepen, ezért egyre több kutya betegszik meg. Az egyik gazda megelégelte ezt, aláírásgyűjtést kezdeményezett, és a polgármesternek írt petíciót – írja a Délmagyar.hu. 

„Klebelsbergtelepen volt olyan utca, ahol mindegyik kutyában kimutatták a szív- vagy bőrférgességet” – olvasható abban a polgármesternek címzett levélben, amelyet a Facebookon osztott meg Márki Lucia. A szegedi kutyatulajdonos arra hívja fel a figyelmet, hogy a Holt-Tisza közelsége miatt a városrészükben rengeteg a szúnyog, amely a kórokozót terjeszti. A levélhez aláírásgyűjtés kötődik. 

Várakozásaimat felülmúlta az érdeklődés. Pontos számot még nem tudok mondani, csak az általam gyűjtött aláírások száma meghaladja a százat, annak ellenére, hogy a petíció csak néhány napja indult útjára – mondta Márki Lucia.

Klebelsbergtelep felelős állattartói arra kérik a polgármestert, hogy gyakoribb szúnyogirtásról intézkedjen, és „szíveskedjen kijelölni olyan állatorvosi rendelőket”, ahol a férgességtesztet méltányos összegért, „idős vagy nagycsaládos lakosok által is kifizethetően elvégzik”.

A cikk tovább, teljes terjedelmében tovább olvasható a Délmagyar.hu oldalán.

 

További cikkek a témában:

Szívférgesség – csak egyszerűen

Egy szúnyogcsípés is akár halálos lehet

Figyelem! Kullancsveszély!

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...