Saját KB bal
Saját KB jobb

Összefognak a kutyás mentők

Kutyás mentők kötnek együttműködési megállapodást egymással és a Magyar Önkormányzatok Szövetségével a jövő héten, hogy vészhelyzetben a legnagyobb létszámban riaszthatóak legyenek. Egy nemzetközi minősítő versenyen ötven mentőkutya mérte össze tudását Biatorbágyon – olvasható az mno.hu portálon.

Az állatok Alkalmas, továbbá A, illetve B kategóriájú mentőkutya minősítést kaphattak a zsűritől. A minősítést kétévente el kell végezni, hogy az állat eltűnt személyek keresésében részt vehessen. „Külföldi bírók előtt, a hazai és a külföldi mentőkutya-vezetők adnak számot tudásukról több helyszínen és több fázisban. Az egyik az erdőterület, amikor az erdőben eltűnt személyt kell megkeresni a kutyának, a másik a rom, amikor a romok alá rejtett embert kell megkeresni, illetve a nyomkövetés. Továbbá mindenkinek a pályán is megmutatni a fegyelmezés és az ügyességi feladatokban is a tudását” – mondta Pinkóczki Diana, a Mancs a Kézben Egyesület mentőkutya-vezetője.

Kutyás mentők egyesületeinek többsége együttműködik a katasztrófavédelemmel. „Fontos számunkra nagyon, hogy azok az önkéntesek, akik idejüket, anyagi részüket hozzáteszik ehhez, közfeladatot ellátó személyként végzik ezt a munkát, értékelve legyenek, és ennek hangot szeretnénk adni” – mondta Orlik Zoltán, a Kutyákkal az Életért Alapítvány nagykövete.

A mentőkutyások kilenc egyesülete ezért a jövő héten szakmai együttműködési megállapodást köt egymással és a Magyar Önkormányzatok Szövetségével, hogy vészhelyzetben a legnagyobb létszámban riaszthatóak legyenek.

A HírTV beszámolója ITT megnézhető.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

 

Forrás: mno.hu
Fotó: Kutyákkal az életért Alapítvány

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...