Utcára dobták a csöppnyi kutyát

Szeged egyik legforgalmasabb sugárútján kóborolt az önálló életre abszolút képtelen 1-2 hónap körüli kiskutya – írta a Délmagyar.hu. A forgatagban hagyott négylábú kidobása állatkínzásnak minősül, ami börtönnel is sújtható bűncselekmény. A kutyusra állatbarát bolti eladó vigyázott, amíg az Orpheus Állatvédő Egyesület állatmentő szakembere a reszkető kutyust biztonságba nem helyezte.

Seres Zoltán, az állatvédő egyesület munkatársa szerint nagyon sokan felelőtlenül engedik szaporodni házi kedvenceiket: sokkal több a teljesen ingyen örökbe fogadható állat, mint amennyi felelős gazdajelölt van.

A szaporított kiskutyák gazdához adása így nehézkes.Az utcára kitett, gyöngécske kiskutyára – ha nem szedte volna össze az állatvédő egyesület munkatársa – a pusztulás várt volna. – Az Orpheus évente 800 kutyát és cicát ment meg – mondta el az állatvédő. 

A képen látható és a többi utcáról megmentett kiskutya gazdit keres. Örökbe fogadható kutyák és macskák kapcsán a www.ebangyal.hu oldalon lehet informálódni.


Fotó: Orpheus Állatvédő Egyesület

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: delmagyar.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...