Hiányosságok az ebösszeírások kapcsán

30 ezer forintos bírsággal büntetheti az önkormányzat azokat, akik még nem jelentették be a kutyájukat, de egyelőre nem tudni, hogy a büntetést ki fogja majd kiszabni az önkormányzatoknál – közölte február 1-i híradójában az RTL Klub.

A Noé Állatotthon szóvivője szerint a nem megfelelő tájékoztatás miatt olyanokat is büntethetnek, akik jóhsizeműen járnak el, járnának el. Schneider Kinga: „Amikor az önkormányzat csak és kizárólag a saját hivatali hirdetőtábláján hirdet meg egy ilyen dolgot, akkor szerintem nem elvárni az állattartóktól, hogy törvényesen járjunk el ebben a tekintetben. Azokban az önkormányzatokban, ahol ezt nagyon sok módon meghirdették, nagyon sok értesítés volt, ott viszont ez nagyon jól működik.”

Volt olyan önkormányzat, ahol igyekeztek mindent megtenni annak érdekében, hogy az információk az adott település lakóihoz eljussanak. A Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnöke szerint sajnos nem minden önkormányzatnál lehetséges akkora kapacitás, mely segítségével az információkat maradéktalanul eljuttathatják a kutyatartókhoz. A szövetség elnöke szerint ugyanis nincs annyi ember, aki le tudná ellenőrizni, hogy kik jelentették be a kutyájukat és kik nem. Így leginkább akkor büntetnek majd, ha bejelentés érkezik. Gémesi György: „Nem igazán látom azt a humán erőforrás-kapacitást, amelyik arra lenne képes, hogy felmérje tulajdonképpen ezt az ebállományt, hogy aki bejelentette, illetve nem jelentette be, azok között milyen arány van, és akik nem jelentették be, azoknak a megfelelő szankciókat kivessék.”


Forrás: RTL Klub híradó

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...