Saját KB bal
Saját KB jobb

10 tipp, amivel könnyebbé teheted látásproblémával küzdő kutyusod életét

Szemproblémákkal küzdő ebed számára te, a gazdi mindennél többet jelentesz, te vagy az alfa és az omega, törődésedtől, óvó simogatásodtól szebbek a mindennapok. Nem tudod, hogyan alkalmazkodj az új élethelyzethez? Íme 10 tipp, amivel könnyebbé teheted az életét.

Szeretetteljes, biztató szavaid és közelséged semmilyen terápiával nem érhetnek fel, ám a látásprobléma nem játék, fontos, hogy időben orvoshoz fordulj a kutyussal, ha bármilyen jelét észleled nála. S ha beigazolódik, amitől tartottál, kiváló érzékszervek ide vagy oda, otthonodban szükségessé válik néhány apró változtatás annak érdekében, hogy négylábú családtagod a lehető legbiztonságosabb környezetben, boldogságban élhessen tovább veled.

kutyabarat kutyabarát kutya

#1 Figyelj arra, hogy a bútorok ne legyenek útban, sem más olyan tárgy, amiben esetleg megbotlana, nekimenne! Az éles sarkokat védő textíliával is elláthatod.

#2  A vak állatok szaglása és ízlelése felerősödik, ezért törekedj arra, hogy elég ilyen inger érhesse őket.

#3 Ha nem akarod, hogy félelmében váratlanul megharapjon valakit, szólj az ismerőseidnek, hogy óvatosan közeledjenek felé; engedjék meg neki, hogy simogatás előtt megszaglássza a kezüket.

#4 A vakság nem változtat kutyád személyiségén, bánj vele úgy, ahogy korábban. Éreznie kell, hogy nem szereted őt kevésbé, ettől marad boldog és magabiztos.

#5 Látóként jó pár elfoglaltságot űzhetett, amire becsukott szemmel, vakon is képes lett volna. Játssz vele, támogasd, dicsérd. Bíztató szavaid aranyat érnek.

#6 Különböző helyiségekben használj különböző illatosított gyertyákat, ezzel megkönnyítheted az eb számára a tájékozódást. Veszélyes helyek, esetleg lépcső környékén szintén alkalmazhatod az illatokkal való jelzést, beválhat néhány csepp parfüm vagy illóolaj is. De azért légy körültekintő az elhelyezés és mennyiség kapcsán!

#7 Közeledj felé erőteljes léptekkel, hiszen érzékeli a padló vibrálását; tudni fogja, hogy számíthat az érkezésedre.

#8 Beszélj hozzá! Lehetsz a lakás bármely pontján, kutyád a hangod alapján tudni fogja, merre találhat meg.

#9 Hogy könnyen meglelje az ivótálat, szerezz be egy mini asztali szökőkutat, amit egy nagyobb edénybe helyezve ivóalkalmatossággá alakíthatsz ki. A csobogó hang utat mutat a vízhez.

#10 Tartsd észben, hogy a kutyák hamar megérzik, ha szomorúak vagy mérgesek vagyunk. Próbálj minél pozitívabb lenni vele, ne érezzen sajnálatot. Maradj a büszke gazdi, aki mindig voltál, hiszen ő sem változott!

Szerencsi Évi

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Best Friends Veterinary Center: https://www.bestfriendsvet.com/

Képek forrása:  Unsplash

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...