Hat kutya, aki szembenézett legnagyobb félelmével, még ha számunkra vicces is

Hat kutya, aki szembenézett legnagyobb félelmével, még ha számunkra vicces is

2018 OKT 11  |  Hasznos

A kutyák között ugyanúgy léteznek félelmek, fóbiák, mint az emberek körében. Nekik is bátorságra van szükségük, hogy szembe nézzenek ezekkel. Talán ezek a pillanatok néha vicces szituációkat teremtenek, mindenesetre becsülendő, ha egy eb bevállalja a legrosszabbat is, ha fontos neki valami.

 

1. Ha nem látod, nem is létezik – az AJTÓFÉLFA

Queso egy igencsak gyáva pit bull. Egyetlen hatalmas fóbiája az átjárókhoz, bejáratokhoz, ajtókhoz kötődik: ugyanis retteg az ajtófélfáktól. Mint minden kreatív lény, ő is feltalálta magát: kitalálta, hogyha háttal megy át ezeken a helyeken, akkor nem is olyan ijesztő, mint szemből. Hiszen mindenki tudja: amit nem lát, az nincs is ott. A kutyák előszeretettel alkalmazzák ezt az elvet saját maguk „eltüntetésére” is.  

 

2. Minden mélység áthidalható

Rosie labdája véletlenül beleesett a medencébe. Rosie retteg a mélyvízben, hiszen régóta tudjuk: nem minden kutyának erőssége az úszás. De a labda fontosabb volt. Próbálkozott a partról, aztán egy kicsit bemerészkedve a lépcsőről magához hajtani egy kis áramlattal, de csak nem sikerült. Rosie annyira felhúzta magát, hogy agytekervényei azonnal pörögni kezdtek: beugrott egy a parton hagyott kis műanyag medencébe, tutajként használva fogta a labdáját, teste mozgatásával kivezette a medencét a partra, mint aki jól végezte dolgát, elsétált a győzelmi trófeával. Még a feje se lett vizes. Zseni.

 

3. Elterelő hadművelet

Bo, a golden retriever valódi birkaként viselkedik, amikor Chevy, a család fekete macskája az útjába kerül. A babona erősebb minden akaratnál: Bo nem az a határozott típus, így képtelen lejönni, amíg Chevy békésen fekszik az egyik lépcsőfok szélén. Már az egész család a megoldáson töri a fejét, a másik kutya, Fenway, a német juhász is próbálja lehozni, majd egy kisfiú is igyekszik keresztül rángatni a leküzdhetetlennek tűnő akadályon, de Bo-nak mintha földbe gyökerezett volna a lába. Végül Fenway megunja: egyszerűen elkergeti a macskát, aki szemmel láthatólag addig a füle botját se mozdította a csődületre, amit okozott, így Bo végül sérülés és trauma nélkül tudott lejönni.

 

4. Biztos nem tollpárnán alszik

Ez a kutya teljes bizonytalanságba zuhant, mert egy toll ragadt az ajtóba, ahol be akart menni. Bizonyára a rettegés tárgya az lehetett, hogy súlyos csikizési sérüléseket szenvedne, ha nem elég óvatos. Szerencsére az eb megemberelte magát és a mancsával addig addig böködte a veszélyes elemet, amíg az lehullott az ajtóról. Mondhatni, likvidálta, mielőtt a tollpihe árthatott volna neki. Bátorság, blöki!

 

5. Lávafolyam a parkettán

Újabb boxer az év leggyávább kutyája címre: ő is eszement ijesztő dolgot talált magának: retteg a fapadlóktól. Nem sokat kellene mennie a kanapétól a szőnyegig, de egy hatalmas akadály tornyosul az újtába: az a fránya parketta. Miután sikerült a két lépés távolságban lévő szőnyegig leküzdenie magát, jön az újabb probléma: az előszoba parkettája. Gazdája unszolása sokat segít: fogja magát és végül gyors léptekkel áttör rajta, mintha minimum láva folyam lenne a mancsai alatt.

 

6. Mindig kell egy előfutár

A két golden retriever szerencsés kutya: rendszeresen elmehetnek a helyi kutyaparkba, ahol még csúszda is kiszolgálja a szórakozni vágyó ebeket.  Az idősebb, tapasztaltabb goldi már rutinos róka, ami a csúszdát illeti, de fiatalabb társának lényegében fogalma sincs, mit kellene csinálnia. Olykor igen hatásos megoldás lehet, ha valaki kap egy kis bátorító lökést – vagy épp húzást. Az idősebb kutya megunta a bénázást: megragadta társa pórázát és egyszerűen keresztül húzta a csövön. Azt már nem tudjuk, lecsúszott-e valaha még egyszer a kényszerített eb.

 

Ezeket is ajánljuk:

A kutya, aki még a szoba sarkaitól is retteg, de a legédesebb módon oldja meg a helyzeteket

A világ legnevetségesebb kutyás fóbiái

Gyerekek, akik mellett nem lehet könnyű kutyának lenni

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: dogtime

 

Hozzászólás

Kutyabarát helyeink

Csalogány utcai kutyafuttató

Csalogány utcai kutyafuttató

Futrinka utca Kutyavédő és Kutyás Szabadidősport Egyesület

Futrinka utca Kutyavédő és Kutyás Szabadidősport Egyesület

Cerberos kutyaiskola Vác

Cerberos kutyaiskola Vác

Kőbányai Széchenyi István Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

Kőbányai Széchenyi István Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola