Iskolák, akik megértették és elismerik a segítő kutyák fontosságát

Iskolák, akik megértették és elismerik a segítő kutyák fontosságát

2018 MÁJ 31  |  Hasznos

A kutyák nem élnek külsőségeknek, nem várnak el olyan elismerést, amelyek csak az emberi világban számít értékesnek. Számukra nem oszt - nem szoroz, hogy fotójuk szerepel-e újságban vagy épp egy iskolai évkönyvben. Az embereknek azonban nagyon is számít. Nem csak a segítő kutyák gazdáinak, nem csak az iskolának, de azoknak is, akiknek ezzel példát mutatnak mások. Megmutatják: így is lehet.

 

Miss Peanut (Mogyoró kisasszony) fotóját egy tanuló posztolta az egyik közösségi média felületen, és azonnal futótűzként kezdett terjedni a szeretetreméltó tanerő. A gyerekek odáig vannak érte, a tanárok fontosnak tartják jelenlétét, így teljesen természetes volt, hogy az évkönyvből sem maradhat ki.

Amint kikerült a nagyon is komolynak tűnő, négylábú kolleganő fotója, rengetegen hozakodtak elő hasonló, szimpatikus fotókkal.

Külföldön mára sok helyen bevett szokássá vált, hogy a segítő kutyák elkísérik az iskolába a diák gazdijaikat, ezzel is támogatva őket a mindennapok nehézségeivel. Külföldön azonban az is szokás, hogy a négylábú segítők munkáját elismerik. Ezért egyre több terápiás állat kerül be az iskolai évkönyvekbe, mint végzett diák vagy épp a munkatársak egyike.

Van olyan oktatási intézmény is, aki saját állatot tart azzal a felismeréssel, hogy az állatok jelenléte nagyban oldja a stresszt a diákokban – és mi más lehetne egy jó iskola célja, mint hogy diákjai boldogan, kiegyensúlyozottan fejlődjenek.

Valószínűleg az ebeknek teljesen mindegy, hogy bekerül-e a képük vagy sem az évkönyvbe, de azoknak az iskola vezetőknek, diákoknak és szülőknek egyáltalán nem mindegy, akikben meglehet a nyitottság hasonló hozzáállásra, de egyelőre még nem vágtak bele.

 

Kapcsolódó tartalmak:

A vakvezető kutya is elballagott gazdijával Szegeden       

Iskolák, ahol nem piros pont, hanem a kutya a jutalom a jó magaviseletért

Artúr - király kutya egy magyar suliban!

A gyerekek szomjazzák a tudást az állatokról, csak át kellene adnunk nekik

Terápiás kutya, adományok és szeretet egy magyar oviban

Korábban is adtunk hírt iskolai évkönyvbe bekerült ebekről

A kutya, aki saját helyet kapott az iskolai évkönyvben

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: metro

 

Hozzászólás

Kutyabarát helyeink

ICore Premium Apple Service Provider

ICore Premium Apple Service Provider

Patent Gasztróbár

Patent Gasztróbár

Magyar Terápiás és Segítőkutyás Szövetség Egyesület

Magyar Terápiás és Segítőkutyás Szövetség Egyesület

Kővágóörsi kőtenger

Kővágóörsi kőtenger