Végzetes lehet, ha botot dobálunk kutyánknak

Két órás műtéttel mentették meg annak a labradornak az életét, aki a játék hevében egyszerűen felnyársalta magát egy közel 30 centiméteres bottal. Gazdája sosem gondolta volna, hogy az ártatlan játék ilyen súlyos helyzetet idézhet elő, valószínűleg kétszer is meggondolja ezentúl, hogy hogyan mozgatja le kedvencét.

 

 

Valószínűleg nem sokan gondolnák, hogy a bot elhajításából akár tragédia is lehet. Willow a – szerencsére élő példa, hogy milyen súlyos sérüléseket okozhat az eddig jól bevált bot dobálás. A három éves labrador csakis azért élte túl a súlyos sérüléseket, mert csodával határos módon a bot sem létfontosságú szervet, sem fontos eret nem érintett, ahogy testébe fúródott.

Tulajdonosa, Helen Speirs éppen egy parkban játszott kedvencével, mikor fülsiketítő sírásra lett figyelmes. Kutyája nem sokkal korábban még az általa dobált bot után rohangált, nem sokkal később pedig fájdalmaktól gyötrődve feküdt a földön. Gazdája, mikor meglátta, el sem hitte, mi történt: a közel 30 centiméteres bot nyelve alatt átszúrva mindent behatolt a torkába, majd onnan a háta felé haladt. Szerencséjére mind a nyaki ereket, mind a gerincét elkerülte.

– Odarohantam, és láttam, hogy tiszta vér a szája. Megpróbáltam kinyitni, de nagyon sírt. A botból mindössze pár centiméter látszott ki, úgyhogy úgy döntöttem, nem próbálom meg kihúzni, inkább autóba tettem és azonnal állatorvoshoz siettem – mesélte később a gazdi.

A kórházban azonnal megröntgenezték, majd két órán keresztül tartott az életmentő műtét. Annyira beszorult a bot a kutya torkába, hogy a vállánál kellett egy bemetszést ejteni, arrafelé sikerült eltávolítani. Willow több mint egy hónapig lábadozott otthon, antibiotikumok és fájdalom-csillapítók segítségével.

 

Ezeket is ajánljuk:

Egy szúnyogcsípés is akár halálos lehet

Gyorsan halálos lehet, ha kutyánk olyan dolgokat nyel le, amit nem kellene

Az üldöző-rögeszmés kutyákra sok veszély leselkedik – így előzheted meg a bajt

 

 

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Metro

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...