10 munka, amit a kutyák sokkal jobban csinálnak, mint az emberek

Ha a kutyák jelentkeznének bizonyos állásokra, biztosan sokkal előbb alkalmazzák őket, mint bármelyik embert. Ugyanis olyan földöntúli képességekkel rendelkeznek, amelyet egy nyelvvizsga vagy egyetemi végzettség sem tudna kiütni a nyeregből. Itt vannak a négylábú top szakmák.

1. Doktor vagy DOGtor?

Legtöbbször, amikor nem érezzük jól magunkat, a kutyáink ott vannak, hogy gyorsan jobban legyünk. Néhány nyalintással és szigorú kanapé nyugalommal buzgólkodnak. A kutyák nem állnak meg ott, ahol az egészségügyi dolgozók már nem tudnak mit tenni. Egyes kutyák valóban képesek arra, hogy érzékeljék a különböző- akár súlyos betegségeket, például a rákot kizárólag a szaglásuk segítségével. Pánik- vagy epilepsziás rohamokat is képesek akár percekkel korábban jelezni, sikeresen csökkentik a poszttraumatikus stressz szindróma tüneteit, és utánozhatatlan fizikai segítséget nyújtanak a fogyatékkal élők számára. Természetesen receptírásban nem a legjobbak, de az asztma és az ekcéma gyógyításában is verhetetlenek.

2. Személyi edző

Nincs semmi más, ami jobban ösztönözhet arra, hogy felkeljünk a kanapéról, mint egy kutya, akinek szüksége van a sétára. Kedvenceink segítenek emlékezni arra, hogy rendszeresen dugjuk ki az orrunkat a szabadba. Még ha semmihez sincs kedvünk, ők akkor is kirángatnak.

3. Régész

A régészet rengeteg régi kincs megtalálásával jár, amiben kutyáink egyszerűen verhetetlenek. És mivel jár még? Hát persze, hogy csontokkal. Az ásás és a csontok iránti szenvedélyük nagyszerűvé tennék őket ezen a területen is. Sőt, még egyéb értékes kincsekre is bukkanhatunk a segítségükkel, akár műfogsorra, vagy ide kattintva mutatjuk, még milyenekre.

4. Terapeuta

Egy terapeutának olyan embernek kell lennie, akiben megbízunk, előítélet nélkül hallgat meg minket és megtartja legmélyebb titkainkat. Kényelmet biztosít a beszélgetés alatt, segít enyhíteni a stresszt és a szorongást. Ki lehet erre a legjobb? Hát persze, hogy ők. Iskolában, a hétköznapi életben, a bíróságon vagy a kórházban – mindenhol találkozhatunk velük. A kutya lényegében olyan, mint a saját személyes terapeutánk, aki mindig velünk együtt él.

5. Labdás fiú

A labdás fiú munkája nagyon egyszerű. A tenisz meccsek során a labdaszedők gyűjtenek össze mindent, amire a játékosoknak nincs lehetősége. Ezt az előnyt a mindennapokban is alkalmazhatjuk: ha valamire szükségünk van, csak hozassuk oda kedvencünkkel. De valódi labdaszedőnek is tudjuk őket alkalmazni – mint ezen a meccsen Brazíliában.

6. Lakberendező

Nem csak mi alakítjuk át egész otthonunkat kutyabaráttá, de kedvenceink is előszeretettel segítenek be saját ötleteikkel. Mancs nyomok a falon, végigkarmolt ajtófélfák, fogmintás tárgyak. Talán nem a kutyás otthon a leginkább tip-top lak, de az biztos, hogy a legjobb dizájnerünk a szeretet.

7. Politikus

Mennyivel jobb lenne a világ, ha olyan politikusaink lennének, mint a kutyák! A politikusnak megbízhatónak, hűségesnek kellene lennie az emberekhez. Egy kutya jelölt támogatná a sportot, a rendszeres testmozgást, a családokat és az ölelést. A kutyák tudják, hogy tehetik boldoggá az embereket. Ha pozícióban lennének az országok vezetésében, a Föld egy sokkal jobb hely lenne. 

8. Tereprendező

Nemcsak az ásással, de a növények alakításával, a föld trágyázásával is sokat segítenek, hogy ideális környezet vegyen bennünket körül. Lehet, hogy nem tudják megmondani a különbséget a gyom és a virág között, és néha elfelejtik betemetni azokat a lyukakat, amelyeket korábban ástak, de szenvedélyesen és büszkén dolgoznak a kertben.

9. Komikus

Tud valaki gyorsabban mosolyt csalni az arcunkra? Néha persze sírásközeli az állapotunk, de kutyával élni legtöbbször mérhetetlenül vicces. Arckifejezések, trollkodások, balesetek – a négylábúak önmagukban hordozzák a jókedvet.

10. Absztrakt művészek

Ne csak lakásunk atomjaira szedésében tudnak remekelni, de a falakra is zseniális alkotásokat tudnak felvinni. A művészetet az alkotó szemszögéből kell értékelni, és ki mondta, hogy egy kutyából nem lehet Picasso?

(Kutyabarát.hu)

Forrás és fotók: dogtime
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...