Szívmelengető képek egy családról: a látássérült férfi, a nyugdíjas és az új vakvezető kutyája

Tanai Csabát évekig kísérte Enya, a vakvezető kutyája. Azonban 8 éves korában már nehezen látta el feladatát, így gazdája nyugdíjba küldte. Természetesen otthonából nem küldte el: Enya boldogan élheti az idős kutyák felhőtlen életét, mindenhova együtt mennek hármasban – az új családtaggal. 

A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola mindig gondoskodik nyugdíjas korú vakvezető kutyáiról, viszont szerencsére gyakran előfordul, hogy a kutya gazdája nem válik meg hű partnerétől.

Egy vak vagy látássérült embertől hatalmas teljesítmény idős kutyát nevelni, gondoljunk csak a nehézkesebb sétáltatásra, az egészségügyi problémák ellátására, az állatorvos egyre gyakoribb látogatására – főleg úgy, hogy szinte mindig van egy új kutya is, aki arra hivatott, hogy idősödő társától átvegye a kísérő feladatot. Így vak gazdájuknak egyszerre kell két kutyára figyelnie – közben pedig az ebek és saját maga biztonságát is szem előtt tartania.

Tanai Csaba mindenhová magával viszi nyugdíjas kutyáját, Enyát, aki már nem képes segíteni neki a közlekedésben, természetesen jelenleg szolgáló kutyája, Bonca vezeti őket, így hárman mennek munkába, vásárolni, szabadidős programokra.

Szívmelengető képeket mutatunk a nem mindennapi életükről:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is itthon történtek:

Kötelezték a MÁV-ot, hogy a látássérülteknek is biztosítsanak segítséget

A jegyző elvenné a látássérült házaspár vakvezető kutyáját

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: 24.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...