A 12 legfurcsább világrekord, amit kutyák tartanak

A kutyák mind csodálatosak, és még köztük is vannak kiemelkedően különlegesek. Azt már mindenki döntse el maga, hogy mennyire élvezik, amit elvárunk tőlük. Néha ugyanis a legfrucsább világrekordokat döntögetik velük, teljesítményük lenyűgöző, bár az, hogy van-e értelme a feladatoknak, megkérdőjelezhető. Ameddig a kutya szereti, addig talán nincs nagy baj. 

1. A leggyorsabban kipukkasztott 100 lufi

Toby, az Albertában élő whippet 36,53 másodperc alatt gyilkol le 100 lufballont. A szomszédok biztosan élvezik, mikor gyakorolnak.

2. A legtöbb mellső manccsal elkapott labda egy perc alatt

Állítólag gazdája véletlenül vette észre, hogy kutyája el tudja kapni a labdákat mellső mancsaival. Azóta napi 15 percet gyakorolnak, és a rekord jelenleg 14 labda. Purin, a beagle egy másik rekordot is jegyez: a leggyorsabban, 10,39 másodperc alatt tesz meg 10 métert egy labdán egyensúlyozva.

3. A leggyorsabban megtett 100 méter egy konzervvel egyensúlyozva a fejen

Sweet Pea 2 perc 55 másodperc alatt tesz meg 100 métert egy konzervvel a fején, mert gazdája kitalálta, hogy erre a trükkre tanítja meg. Hát…

4. A leggyorsabb 10 méter egy bevásárló kocsival

Sailort, az uszkárt altatás várta viselkedési problémái miatt, mikor a tréner, Alex megmentette (ő trenírozta a 3. pontban bemutatott Sweet Pea-t is). Sailor számos trükköt tud, többek között ő jegyzi a leggyorsabb 10 métert bevásárló kocsival, amit még visszafelé is tud.

5. A legtöbb celebbel fotózott eb

363 hírességgel fotózták már le Lucky Diamond-ot. Tulajdonosa, Wendy fontosnak tartotta, hogy ezt a Guiness hivatalosan is kijelentse.

6. A leghosszabb emberi alagút, amin kutya átment gördeszkával

Otto, a bulldog világhírű gördeszkás. 30 ember lába között sikerült keresztül haladnia.

7. A legtöbb kutya együtt kendővel a nyakukban

Az ausztrál állatvédő szervezet döntötte meg a korábbi világrekordot: összesen 764 kutya gyűlt össze kendővel a nyakában. Hogy miért? Miért ne?

8. Leggyorsabb kutyás átkelés egy kötélen

Ozzynak erőteljes agyi és fizikai stimulációra van szüksége, hogy kellően kifáradjon, és nyugodt életet tudjon élni. Így gazdája, Nick legújabb ötlete az volt, hogy megtanítja kötéltáncolni. 18,22 másodperc alatt átkel a kötélen.

9. A legtöbb szelektíven összegyűjtött palack

Tubby igazán kiveszi a rászét a bolygó megóvásából. Gazdájának összesen 26,000 műanyag palackot gyűjtött és nyomorgatott össze.

10. A leggyorsabb 30 méter rolleren

Norman 20,77 másodper alatt lerollerezi a 30 métert kétlábon. Kölyökkora óta használ rollert, sőt, még biciklizni is tud.

11. A leghosszabb hullám, amit kutya meglovagolt

Véletlenül derült ki Abbie-ről, hogy imád szörfözni. Egyik nap gazdája után úszott, mikor az a vízbe ment, felkapaszkodott a deszkára és büszkén egyensúlyozott a hullámok között. A rekordja szerint 107,2 méteren lovagolta a hullámot.

12. A világ első ejtőernyős orvvadász kutyája

Talán a legtöbb haszonnal járó rekord: mi is írtunk róluk korábban. Arrow az első kutya, aki orrvadász-vadászó küldetéseken vesz részt, hogy így segítsék megóvni Afrika élővilágát.

 

Ezek is kapcsolódhatnak ide:

Valóban kezdjük emberként kezelni a kutyákat?

Kutyák emberi hobbikkal – Jó ez nekik?

A cukiság faktor és ami mögötte áll

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: dogtime
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...