Patrick Swayze megrögzötten imádta az állatokat – azok is őt

Patrick Swayze megrögzötten imádta az állatokat – azok is őt

2017 SZEPT 14  |  Hasznos

A nagyszerű színész – táncos 8 évvel ezelőtt hunyt el hosszas betegség után. Mindenki gyászolta, négylábú barátai is. A színész világ életében állatokkal vette körül magát, és rengeteget jótékonykodott, hogy segítse a bajba jutottakat.  

Patrick Swayze 2009-ben mindössze 57 éves volt, amikor 20 hónapnyi küzdelem után alulmaradt a rákkal szembeni harcban, és családja körében, békésen távozott.


Fotó: pinterest

Az élet gyakran igazságtalan: a vérbeli texas-i fiú rengeteget volt állatok között, imádta a természetet, egészséges, sportos életet élt. Legismertebb alakításai a Ghost és a Dirty Dancing voltak, de a 40 év alatt megszámlálhatatlan produkciónak volt részese.


Fotó: pinterest

Amellett, hogy sikeres volt, és 1991-ben a People magazin a legszexibb élő férfinak választotta, Swayze állandó erőfeszítéseket tett, hogy a világ jobb legyen: többet önkénteskedett és adományozott a Vöröskeresztnek, az Amerikai Oceán Kampánynak, gyermekvédelmi alapítványoknak és állatmentő szervezeteknek, mint gondolnánk.


Fotó: pinterest

Emellett saját bevallása szerint a négylábú színész társak voltak a kedvenc partnerei. A Mesebeli Vadnyugat című filmben lovakkal dolgozott, a Három kívánságban pedig Betty Jane, a kutya volt kedvenc karaktere. Imádott állatokkal dolgozni, körülöttük lenni.


Fotó: pinterest

Saját ranch-án arab telivérek tenyésztésével foglalkozott. Amikor erről kérdezték, csak ennyit mondott: „Lovakkal nőttem fel. Az apám egy texas-i cowboy volt. 8 évesen ellátogattunk a Gleannloch Farmra, ahol egyszerűen elvesztem. Semmi másról nem tudtam álmodozni, csak az arab telivérekről.”


Fotó: pinterest
 

Kutyáit rajongásig szerette, Lucas egy uszkár volt, Kumasai pedig egy rodéziai ridgeback. Úgy érezte, az élet sosem lehet értelmetlen, ha négylábú barátokkal veszi körbe magát az ember.


Fotó: people


Az egyik utolsó kép a művészről. Fotó: dailymail

Nyugodjék békében!

 

Még több ismert ember, aki ó példát mutat:

A Walking Dead sztárja örökbe fogadással kampányol az örökbe fogadás mellett

Tom Hardy imádott kutyájától búcsúzik

John Lennon emlékére, a boldogság világnapjára

 

 

(Kutyabarát.hu)

 

Hozzászólás

Kutyabarát helyeink

Vadszőlő Szálló és Étterem

Vadszőlő Szálló és Étterem

Kóstolom Kft.

Kóstolom Kft.

Gépmadár park kutyafuttató

Gépmadár park kutyafuttató

Árnyas Étterem és Kertvendéglő

Árnyas Étterem és Kertvendéglő