Saját KB bal
Saját KB jobb

Ez a lista kell neked, ha kutyáddal mész nyaralni

Ha semmiképp nem szeretnéd kihagyni a jóból kedvencedet, és elkísér a nyaralásra, akkor ezeket a dolgokat feltétlenül vidd magaddal!

1. Oltási könyv és állatútlevél

Nem csak az oltások igazolásakor kellenek, de akkor is elengedhetetlenek, ha valamiért állatorvoshoz kell fordulnunk. Útnak indulás előtt mindenképp ellenőrizzük az adott ország elvárásait dokumentumok és oltások terén.

2. Biztonságos póráz és nyakörv

Még ha kutyánk magabiztosan is közlekedik mellettünk póráz nélkül, a nem megszokott környezetében bizony érheti meglepetés – így bennünket is. Utazás közben az egészségügyi sétákon feltétlenül pórázon vigyük, és lehetőleg legyen nálunk egy plusz nyakörv vagy póráz is, ha az eredeti elszakadna.

3. Biléta

Már sokszor volt téma, hogy a mikrochip önmagában elég az azonosításra, de sokkal többen közelítenek meg egy nyakörves kutyát bilétával a nyakában, ha elveszettnek tűnik, hiszen ez azt jelenti, hogy azonnal, állatorvos vagy chip leolvasó nélkül is tudni fogjuk a gazdi kilétét.

4. Elsősegély doboz, gyógyszerek, vitamin

Már kapható kész, előre összeállított elsősegély doboz a legszükségesebbekkel, de ha van időnk, magunk is összekészíthetjük. Géz, leukoplaszt, olló, nedves törlő és kullancs csipesz mindig kellhet, de tehetünk bele például méhcsípés elleni szert is, illetve ha kutyánk valamilyen speciális kezelésre szorul, soha ne hagyjuk otthon gyógyszereit, vitaminjait. Ha kell, a doboz tartalmáról kérjük ki állatorvosunk tanácsát.

5. Víz, étel, etető és itató tál

Lehetőleg a nyaralás alatt se változtassunk kutyánk étrendjén, hiszen megviselheti az emésztését. Arra is figyeljünk, hogyha nem száraztápot vigyünk, nehogy megromoljon az út alatt. A friss víz még inkább fontos, legyen nálunk üres üveg is, hogy plusz vizet is szerezhessünk út közben.

6. Üléshuzat, takaró és törülköző

A közös nyaralás legyen egy jó élmény, de a vizes, sáros tappancsok semmiképp nem az. Már külön az autóülés típusra lehet kapni huzatot, de egy plusz takaró, törülköző soha nem árt.

7. Biztonsági intézkedések

Néhány országban szigorúbb szabályozás van érvényben az autóban való utazásra, érdemes indulás előtt utánanézni a helyi követelményeknek, és ha szükséges, beszerezni egy kutyáknak való biztonsági övet vagy inkább egy utazó box-ot.

8. Ágy vagy a kedvenc takaró

Ha az ágy szállítható méretű, jó, ha magunkkal visszük, hiszen így az idegen helyen is ismerős szagok veszik körül kedvencünket. De ha csak egy kedvenc rongyát vagy takaróját tudjuk vinni, az is több a semminél. Érdeklődjünk előre szállásadónknál, hogy kutyánk számára milyen pihenőhelyet tudnak biztosítani, hiszen az egyébként otthon ágyban alvó kutyák bajban lehetnek.

9. Szórakozás

Ne felejtsünk el magunkkal hozni pár játékot! Segít az idegen hely okozta esetleges feszültséget enyhíteni, az ismerős illatok, rágós játékok és labdák pedig az otthon megszokott rutinjára emlékeztetnek.

10. A szállás visszaigazolása

Kétszer is ellenőrizzük, rendben van-e a kutyabarát szállás visszaigazolása, előre tisztáztuk-e, hogy háziállattal érkezünk, és hogy kutyánk ellátására milyen igényeink vannak. Önmagunknak is kellemetlen, ha valami baj történik a foglalással, de kutyával még nehezebb spontán új szálláslehetőség után nézni, hiszen sok hely még mindig nem elég állatbarát.

Ha mind a 10 pontot kipipáltuk, és kellőképpen felkészültünk a nyaralásra, akkor onnantól kezdve már csak egyetlen dolgunk maradt: élvezni a közösen töltött időt. Ja, a kutyát se hagyjuk otthon!

További hasznos tartalmaink közül:

Menjünk kutyával nyaralni! De mivel?

Irány a Balaton! De óvatosan a szúnyogokkal

Hogyan válasszunk kutyapanziót

(Kutyabarát.hu)

Forrás: barkpost
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...