Jazz, bor, kutya, Balaton

Jazz, bor, kutya, Balaton

2017 MÁJ 18  |  Hasznos

Idén nyáron három napra a Balaton északi partjának egyik legkedvesebb faluja, Paloznak lesz a jazz balatoni fővárosa: a kutyabarát Homola Pincészet idén már hatodszorra rendezi meg a Paloznaki Jazzpikniket.

A 6 éve először megrendezett kis Tájház-udvari dzsemboriból a Jazzpiknik egy 3 napos, 4 színpados, 20 koncertes rendezvénnyé nőtte ki magát, 2015-től pedig a Nagyon Balaton rendezvénysorozat oszlopos tagjává vált.

Augusztus 3-4-5-én a Balatontól egy kőhajításnyira, a paloznaki szőlőhegyen igazi piknik-hangulatra, színvonalas gasztronómiai kínálatra és első osztályú előadókra számíthatnak a látogatók.

A Homola Pincészet kutyabarát, hogy a kedvencükkel érkezők se maradjanak ki a fantasztikus élményből. Budavári Dórával, a rendezvény kommunikációs vezetőjével beszélgettünk.

Egész évben várjuk a kutyásokat, a Sáfránkert Vendéglőben és a Homola Borteraszon is azonnal ott terem mellettük egy kolléga egy mosollyal és egy tál vízzel. A pikniken ez eggyel nehezebb, de mindig segítünk, hogy ők se maradjanak szomjasan. Általában jól érzik magukat a kutyusok nálunk, szabadon császkálnak az asztalok között vagy a szőlőben.

Mennyire népszerű Paloznak és környéke a kutyások körében?

Nagy terek, lejtők, fű, fa, lehet futni be az erdőben...szerintem ez egy kutyás paradicsom, ráadásul nincs túl sok autó, nem kell félni a forgalomtól. Igaz, nyáron több az ember, de Paloznak még így is az egyik legrejtettebb része a Balaton északi partjának. A hegyi részen lehet nagyokat kirándulni, a part menti kis részen pedig ott a kemping és hatalmasakat lehet sétálni.

Milyen lehetőségeket tudnál ajánlani a környékre látogatóknak?

Ha jól tudom, a Tihanyi Belső-tónál fürödhetnek is a kutyusok, így ez jó megálló lehet, annál is inkább, mert gyönyörű a környék. Sajkodon akkor már érdemes megállni az Apáti Étteremben, piacozni a Tihanyi Piac Placcon szombaton, vagy megnézni a frissen nyílt malackrumplit. Csopak és Paloznak is szuper kutyával, a Szt. Donát pincétől átsétálva a Petrányi Borteraszon ihatunk egy kávét, aztán lehet kóstolni Jásdiéknál, és fel a hegyre a szőlősorok között a Homola Borteraszra.

Ha marad még energia, a csopaki kilátó is szuper ötlet, de az alsóörsi kilátót is nagyon ajánlom. Ha pedig Alsóörs, akkor Carpaccio, a kedvenc olaszos éttermem! Badacsony még olyan, ahol kutyával lehet barangolni, és nem csak az erdőben: a Pláne Badacsony Borterasz vagy a Kishableány is nagy terasszal rendelkezik, de a legtöbb szép kilátású badacsonyi helyre lehet menni kóstolni kutyával.

A Jazzpiknik az igényes helyi és nemzetközi jazz zenészek részvétele mellett a gasztronómiában is a minőséget képviseli, az északi part közkedvelt éttermei és kézműves termelői biztosítják majd a harapnivalókat, a piknikhangulatot pedig piknikkosarak, behűtött borok, helyi termelői finomságok és plédek teszik teljessé.

Paloznaki Jazzpiknik

Paloznak, 2017 augusztus 3-4-5.

További információt itt találtok: www.jazzpiknik.hu

Jegyek itt kaphatók: https://www.jegy.hu/search?q=paloznaki

Kedvezményes jegyelővétellel tudjátok megváltani őket egészen 2017. május 31-ig.

 

 

(kutyabarát.hu)

Kutyabarátbalaton.hu

Hozzászólás

Kutyabarát helyeink

Pasta Manufaktura

Pasta Manufaktura

Káli Gourmet Bistro, Delicatesse

Káli Gourmet Bistro, Delicatesse

Nádasdűlői kutyafuttató

Nádasdűlői kutyafuttató

Alabárdos Étterem Delikát Sonka és Borbár

Alabárdos Étterem Delikát Sonka és Borbár