Saját KB bal
Saját KB jobb

Tréning a munkahelyen – kutyával!

Milyen egy jó vezető? Hogyan végezhet valaki hatékony munkát? Mikor van az ember jó helyen, megfelelő pozícióban a munkahelyén? És még sorolhatnánk azokat a kérdéseket, amelyek manapság felmerülnek, miközben az ember a második otthonában, azaz a munkahelyén tevékenykedik. Egy elhivatott tréner csapat talált egy módszert, ahol az őszinteség és a tisztaság dominál: kutyák segítenek a kollégáknak magukkal és társaikkal szembenézni. 

A Klicker Consulting Kft. filozófiája eltér a többi tréningcég alapfelvetéseitől. Meggyőződése, hogy az emberi szerepek és játszmák merőben torzítják a visszajelzéseket és ezáltal elveszik a lehetőséget a tiszta önkép és önismeret alakulásától.

Az állatokat hívták segítségül, hiszen ők játszmamentesen és szerepek hiányában működnek, s a velük való együttműködés az embereket is hasonlóra készteti.

Amíg kizárólag ember-ember relációban történik a fejlesztés, addig saját tényezőink nem engednek bennünket az igazi világunkba, hanem megmaradunk művi szerepeinkben.  

Mindez idősíkokban magyarázható leginkább. Míg minket, embereket alapvetően a múlt és a jövő határoz meg, addig a kutyák a jelent élik ITT és MOST.

Ezáltal reakcióik is a jelen működésünkre mutatnak úgy, hogy nem befolyásolják őket a szocializációs tényezők, úgymint hatalom, pénz, pozíció. És ha a jelenben van lehetőségünk szembenézni valós önmagunkkal, akkor nő az esélyünk arra is, hogy változtassunk és fejlődjünk.

Öt évvel ezelőtt mindössze két kutyával és két trénerrel kezdték a fejlesztési folyamatokat, mára már több mint tizenöt kutya, hat ló és öt tréner támogatja hivatásukat. Metodikájuk lehetőséget ad arra, hogy egy szervezet komplett képet kapjon jelen helyzetéről és elindulhasson a fejlődés útján érdemi és izgalmas szakmai támogatással. 

 

 

 

 

Ha szeretnétek jobban megismerni a Klicker Consulting működési módszertanát, itt megnézhetitek a tréningekről készült kisfilmet is.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Fotók: Klicker Consulting Kft.
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...