Saját KB bal
Saját KB jobb

Esős, hideg időben a kutyaház se maradjon szigetelés nélkül

A kerti kutyák – ha már lemaradnak az otthon fűtött melegéről- legalább saját kuckójukban ne fázzanak. Ne feledd, kedvenced csupán a bundája védi a hidegtől, esőtől és a háza. Így béleld ki neki, hogy a hűvös éjszakákon se kelljen vacognia! A Ház és Otthon portál tanácsai.

Ahhoz, hogy a téli hideg ellen is védelmet nyújtson az állatnak a menedék, minimum 5 cm vastag hőszigetelés szükséges. Persze nem mindegy mivel szigeteljük. A hungarocell vagy nikecell anyagból készült hőszigetelő nem tartja a hőt és a szellőzést sem biztosítja. Érdemes jó minőségű, légáteresztő hőszigetelőt venni.

A kibélelése a következő:

A szigetelést az oldalfalak külső felületén kell elhelyezni. Lambéria, vagy hajópadló használata ajánlott, mert az jobban tartja a hőt, és megakadályozza, hogy a nedvesség átjusson közöttük elérve a szigetelő réteget.

A deszkákat függőlegesen csavarozzuk erőteljesen az alapfalakhoz. A lambéria függőleges elhelyezésére azért van szükség, mert az esetlegesen ráverődő esőt minél könnyebben le tudja vezetni magáról A beburkolás után a lambériát 2 réteg lenolajkencés mázolással, majd a száradást követően ízlés szerinti lazúr fedőmázolással lássuk el.

A belső burkolás során arra kell figyelni, hogy az oldalak mindegyike azonos mennyiségű szigetelő anyagot kapjon, de ne gátolj a szellőzést. Ha még kényelmesebbé és melegebbé szeretnéd tenni kutyád házikóját, egy kiselejtezett paplannal, takaróval sokat segíthetsz.

Forrás: hazesotthon.hu

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...