Fehértói Halászcsárda

Csongrád megye - Szeged  |  Éttermek

Kis- és nagytermetű kutya is vihető Csak kerthelyiségbe vihető kutya

Elérhetőség

Cím: 6728, Szeged, Budapesti út 41. M5 161,4 km
Telefon: + 36 62 555-960, +36 30 670-8550
Fax: + 36 62 555-961
Email: [email protected]
Facebook: facebook.com/fehertoihalaszcsarda

www.fehertoihalaszcsarda.hu  
 

A Fehértói Halászcsárda és Panzió (a fehértói parti szerviz bázisa) Frank Sándor vállalkozásainak zászlóshajója, hosszú évek munkájának, tapasztalatainak kiteljesedése. Frank Sándor (56 éves) édesanyja szakmáját örökölte, 40 esztendeje dolgozik szakácsként Csongrád megyében.

Több szegedi étteremben tevékenykedett konyhafőnökként, 1980-ban szerezte meg a mesteri címet (33 évesen az országban lefiatalabbként). Szakmai versenyek sorát nyerte meg. A Nemzetközi Tiszai Halfesztivál szervezője (2006-ban immár tizedik alkalommal). Felállítja a halászléfőzés Guinnes-rekordját -3500 literes bográcsban 7000 adag halászlé (2000).
Számos szegedi és Szeged környéki vendéglátós vállalkozás irányítója, tulajdonosként, avagy bérlőként.
Mindkét fiát a szakmának nevelte - Zsoltból szakács és kitűnő üzletvezető lett, Zoliból mestercukrász, aki szintén irányítja egyik vállalkozását - ma már legbiztosabb támaszai vállalkozásaiban.

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség regionális elnökeként szervezi a térség szakmai közéletét. Hansági Alapítvány néven 13 kollegával iskolát hoztak létre, ahol ma már közel 800 diák sajátíthatja el a szakács, cukrász, felszolgáló szakma alapfogásait, pótolandó a képzésben keletkezett hiányosságokat. A Csongrád megyei Gasztronómiai Társaság elnöke. 2005-től a Venesz-díj tulajdonosa.



Budapestről az M5-ös új autópálya Szeged - Észak kijárónál kihajtva, a régi E5-ös úton Kistelek irányába, a körforgalomtól alig 900 méterre, Szeged határában található a Fehértói Tájvédelmi Körzet. A több ezer hektáros halastavak mellett 1938 óta üzemel a Fehértói Halászcsárda. A tórendszert üzemeltető halgazdaság által tenyésztett, különlegesen ízletes ponty, a makói hagyma, és a szögedi paprika felhasználásával készül a világhírű Szögedi pontyhalászlé. Természetesen bőven akad a hálóba harcsa, süllő, busa melyekkel tovább lehet fokozni a betérő vendégekre váró gasztronómiai élményt.
 

Az épület 2003-2006. évi teljes körű újjáépítése során minden igényt kielégítő, modern konyha került kialakításra. Az épületkomplexum alkalmas a vendéglátás minden formájára, legyen az üzleti ebéd, diszkrét vacsora, vagy több száz fős bál, lakodalom. Az étlapon természetesen a hal a fő nyersanyag, de természetesen az egyéb ételek kedvelői is bőséges ajánlatban válogathatnak. A kiváló szakemberek, a modern konyhai berendezések minden egyedi igényt kielégítését is lehetővé teszik, ami egy konyhában elkészíthető. A halastavakból naponta frissen lehalászott és feldolgozott halak garantálják az ételek felülmúlhatatlan ízeit. Megtalálhatók az étlapon a magyar konyha jellegzetes liba, vad, sertés és marhahúsból készült ételei.

Hozzászólás

Ajánlj Te is kutyabarát helyeket!

Ha jó tapasztalatokkal rendelkezel  egy kutyabarát étteremről, szállásról vagy bármilyen kutyabarát helyről, oszd meg velünk a hely adatait és mi - rövid ellenőrzés vagy helyszíni szemle után - felvesszük a kutyabarát helyek közé! Ha tudsz küldj képeket is az adott helyről, helyszínről!

Kérjük, jelezd azt is, ha oldalunkon ajánlott étterem, szállás vagy strand mégsem látna szívesen kutyáddal. Utánajárunk!

 

 

 

Hozzászólás

Kutyabarát helyeink

Grande Bosco

Grande Bosco

Madal Cafe - Ferenciek tere

Madal Cafe - Ferenciek tere

Jackfall Szállások

Jackfall Szállások

Anker Klub

Anker Klub